Mustanahalised ei taha Angelina Jolied kui valget naist Kleopatra rolli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Kui hiljuti selgus, et Jolie kehastab Kleopatrat tulevases filmivesioonis, on nüüdseks USA afromeeriklaste blogides ja vestluskeskkondades levinud vaated, et «Aafrika kuningannat» peaks mängima tumedanahaline näitleja.

Näiteks essence.com veebilehel ütleb üks kommentaator, et olenemata sellest, kui lopsakad on Jolie huuled ja kui palju Aafrika lapsi on ta adopteerinud ning kui pronksiseks on võimalik teda grimmiga muuta, peaks Kleopatra roll minema ikkagi mustale naisele.

«Kas Vanessa Williams, Halle Berry ja Thandie Newton ei olnud sel päeval proovivõteteks vabad? Miks Hollywood arvab, et valge naine on isegi pisut usutav selles rollis, kui mustanahaline näitlejanna suudaks mängida seda rolli hoopis tundlikumalt? Eriti, kui rolliks on Aafrika kuninganna?» levivad argumendid Jolie vastu selles rollis.

Jolie pooldajad aga tuletavad meelde, et valge naine on Kleopatrat mänginud ka varem: Claudette Colbert 1934. aastal, Vivien Leigh 1945. aastal ja kõige kuulsamana selles rollis, Elizabeth Taylor, 1963. aastal.

Stacy Schiff, kelle raamatu järgi uusversioon Egiptuse kuningannast Kleopatrast vändatakse, on öelnud, et Marcus Antoniust võiks mängida Brad Pitt ning Kleopatra rolli sobib Angelina ideaalselt. «Nad on tänapäeva Richard Burton ja Elizabeth Taylor, kelle suhtedraamadele kõik kõmulehtede vahendusel kaasa elavad,» põhjendab kirjanik ja lisab, et see roll võiks tuua Joliele Oscari.

Egiptust on valitsenud mitmed Kleopatra-nimelised valitsejannad, kuid kuulsaim neist on Kleopatra VII, kes oli hellenistliku Egiptuse viimane valitseja aastatel 51-30 eKr. Sellel Kleopatral oli laps Rooma riigimehe Julius Caesariga. Hiljem abiellus Kleopatra Rooma väejuht Marcus Antoniusega, aga kui too Octavianuselt lüüa sai, tegid Kleopatra ja Antonius enesetapu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles