Metsatöötalgud - Platsis oli nii Urmas Paet perega, kui ka Taavi Rõivas üksinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kõikjal Eestis peetud "Teeme Ära" talgupäev tõi kodudest välja üle 37 000 inimese, kes olid end kirja pannud 1734 talgule.

Üle-eestilise „Teeme Ära“ talgupäeva seas oli  liikumisaasta puhul kümnendik talgudest pühendatud spordi- ja terviserajatiste korrastamisele. Teiste seas näiteks ka Tallinnas, Piritale rajatud Olümpiapurjespordikeskuse sadamaala korrastamine. 

Lelles alustati talguid torupilli ja labajalavalsiga, Harjumaal vaadeldi talgupäeval siilide pulmamängu, Uuemetsas nähti rästikut, Anne kanalis käis 30 talgulist vee all, Parksepa waldorflasteaia talgutel märkas aga üks laps pärast talgupäeva lõppu prügi teise lapse taskus.

Tsoorus leiti tiigist varastatud jalgratas, Tahkurannas leiti aidast vanu hälle, Keedika külas leiti vana söega triikraud, Metsanurme talgutel avastati tiigist saar ja USA sõdurid avastasid Eestimaad, Petserimaal leiti vanu keskaegseid riste. Ühe talgujuhi tegi eriti rõõmsaks stardipaketist leitud šokolaad.

Üks talguline vigastas kogemata ka saega kätt ja vajas arstiabi. Üks talgujuht aga saanud ka talgutel nina pihta ning pidanud arsti juures käima. Tartu Peetri kiriku keldrist leiti kaks granaati ja Paldiskist miin – mõlemas paigas kutsuti kohale Päästeamet.

Üks põnevamatest kohtadest oli kindlasti ka Vardi metskond, kus toimusid metsatöötalgud ja kuhu olid kohale tulnud nii vastne peaminister Taavi Rõivas, kui ka välisminister Urmas Paet. 

Urmas Paet oli platsis terve perega, kaasas isegi pere pesamuna. Taavi Rõivast saatsid vaid turvamehed. Kus oli Taavi elukaaslane Luisa Värk, küsis nii mõnigi tähelepanelik vaatleja. Võib-olla on lauljatar koos Artjom Savitskiga kontsertturneer, arvas üks kohalviibijatest. 

Teiste seas torkasid talguliste hulgas silma ka poliitikud Vilja Savisaar-Toomast ja Andres Anvelt. 

Vardi metskonna talgutel istutati seekord kuusebeebisid. 

Vaata pildigaleriid hoogsast talgupäevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles