Soomlasest F-1 piloodi järgi anti Helsingi ajaloolisele majale uus nimi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Vormel-1 Ferrari meeskonna soomlasest piloot Kimi Räikkönen andis oma korteriostuga Helsingi kesklinnas asuvale ajaloolisele hoonele Kivipalatsile uue hüüdnime Kimipalatsi.

Räikkönen ostis majas esmalt kaks luksuskorterit ning lõpuks ka kõige kõrgemal korrusel asuva kolmanda 100-ruutmeetrise korteri, mis oli müümata, kirjutab iltasanomat.fi.

Kõik kolm korterit ehitatakse üheks suureks korteriks ning selleks kulub umbes kaks miljonit eurot. Korterite ost ja remont läheb Räikkönenile kokku maksma kaheksa miljonit eurot.

Väidetavalt on korteriühistu palganud turvamehed valvama, et kõrvalised isikud ümberehitustöid ei segaks.  

Kuna Räikönen ostis ära terve ülemise korruse, siis ristis Soome meedia Kivipalatsi Kimipalatsiks.

Kivipalatsit peetakse Helsingi üheks kallimaks kinnisvaraks. See hoone valmis 1896. aastal ning selles on säilinud 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi alguse  laemaalinguid ning kahhelahje.

Kimi-Matias Räikkönen (sündinud 17. oktoobril 1979 Espoos) on Soome vormel- 1 sõitja, 2007. aasta maailmameister. 2014. aastast võistleb ta Ferrari meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles