Õpilasmaleva registreerimisralli lükatakse uue hooga käima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15.00 algab registreerimine SA Õpilasmaleva suvistesse rühmadesse kodulehel www.malev.ee!

Aastatega suurt populaarsust kogunud noorte suvisele ajaveetmisvõimalusele saavad kirja panna end kõik 13-18 aastased pealinna noored, kes soovivad ühendada kasuliku taskuraha teenimisvõimaluse kvaliteetse puhkusega.

Käesoleval suvel saab võimaluse malevast osa võtta 1000 pealinna noort, mis on ligi 200 võrra suurem möödunud aastast.

Viimase viie aasta suurima osavõtjate arvuga saabuv malevasuvi saab noortele pakutavate tööülesannete poolest olema ka mitmekülgsem kui varasematel aastatel.

«Tänu võimalusele suurendada malevanoorte arvu, oleme otsinud ka mitmeid uusi tööandjaid, kellega varasemat koostööd pole aset leidnud ning seetõttu võimaldavad noortele pakutavad tööd aasta-aastalt laiemaid valikuvõimalusi,» rääkis SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik.

Noored saavad endale meelepärase malevapaiga valida 46 erineva rühma hulgast üle Eesti, kus kohalikud ettevõtjad ootavad abikäsi peamiselt marjakorjamisele, heakorratöödele, turbaraba hooldamisele, haljastusele ning abitöödele taludes, kütusejaamades ja kaubanduskettides.

Uudse ettevõtmisena jõuavad malevlased ka mitmetesse hotellidesse ja SPA-desse oma töökat panust andma.

«Olgugi, et tõelise maleva maitse saab kätte ikka linnavälistes rühmades, on hea meel tõdeda, et viimastel aastatel on jõudsalt kasvanud linnasiseste rühmade osakaal. Mõni aasta tagasi oli tööandjate leidmine Tallinnas üheks suurimaks murekohaks maleva korraldamisel, kuid üha enam leiavad meid üles suurettevõtjad, kes soovivad meie kaudu palgata terveks suveks hulga noori ning on valmis ehk isegi miinimumtasust kõrgemat töötasu maksma. Kuna töötegemise soov kasvab pidevalt aina nooremate hulgas, siis on linnarühmade osakaalu tõus igati tervitatav ja vajalik samm,» selgitas Saavik.

Õpilasmaleva suvi avatakse 30. juunil Tallinnas Raekoja platsil ning lõpetatakse üleriigilise EÕM kokkutulekuga 12.-14. augustil Raplamaal Toosikannu Puhkekeskuses. Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat, mille eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine.

Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 4400 noort, neist 820 olid tallinnlased. Tallinna Õpilasmaleva tegevust kureerib Tallinna Linnavolikogu 20. veebruari 2003 otsusega loodud Sihtasutus Õpilasmalev. Tallinna linna kõrval toetab malevate korraldamist ka Eesti Noorsootöö Keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles