Kümme kaubaartiklit, mida soomlased Eestist enim ostavad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Soomlased käivad aina enam Eestis sisseoste tegemas.

Väljaanne Ilta-Sanomat tegi nimekirja kümnest kõige enam soomlaste poolt Eestist ostetud kaubast.

Soome Kaubandusliidu uuring näitas, et soomlased toovad Eestist enim alkoholi ning seda teeb 81 protsenti Eestit külastajatest. Teiseks ostetakse maiustusi (58 protsenti külastajatest) ning kolmandal kohal on rõivad (37 protsenti külastajatest).

Keskmiselt kulutavad soomlased Eestis sisseoste tehes 137 eurot. Oma autoga Eestit külastavad soomlased kulutavad aga 249 eurot.

Asjatundjate sõnul meelitavad soomlasi Eestisse odavad hinnad. Madalaid hindu peavad tähtsaks reisipõhjuseks 63 protsenti soomlasi.

Lastega pered ostavad Eestist enim rõivaid, jalanõusid ja hügieenivahendeid. Pensionärid aga ravimeid, alkoholi ja majapidamisvahendeid.

Eraldi grupp on need, kes käivad Eestis vaid alkoholi ja tubakatooteid ostmas.

Kümme kaubaartiklit, mida soomlased Eestist enim ostavad: alkohol, maiustused, täiskasvanute rõivad, kosmeetika, majapidamiskaubad, tubakatooted, ravimid, käe- ja spordikotid, jalatsid ja lasterõivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles