Surmahaige noormees köhis kasvaja välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surmahaige noormees köhis kasvaja välja
Surmahaige noormees köhis kasvaja välja Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal avaldas surmahaige noormees Facebookis nimekirja 46 asjast, mida ta tahaks teha enne surma ning kogus 400 000 fänni.

19-aastasel Stephen Suttonil tekkis ühe kopsu kokku vajumine ning arvati, et ta ei ela enam kuigi kaua, edastab news.com.au.

Nüüd aga teatas noormees, et ta köhis kasvaja välja ning ta tervis on hakanud paranema.

Mees teatas: «Mu köha on hullemaks muutunud ning hingamine raskenenud. Mul tekkis vahepeal tunne, et ma lämbun. Siis aga köhisin mingi punase tüki välja. Tundsin kohe, kuidas hingamine muutus kergemaks, kuid ma köhisin veel umbes tunni. Lõpuks köhimine lakkas ja hingamine stabiliseerus».

Suttoni sõnul ei vajandud ta enam lisahapnikku hingamiseks ning nüüd tunneb ta end juba peaaegu tervena.

«Arstid ei suutunud minuga toimunut uskuda. Nende arvates hakkas mu tervis paranema tänu sellele, et köhahoos tuli mu kasvaja hingamisteede kaudu välja. Sõna otseses mõttes ma köhisin kasvaja välja,» lausus noormees.

Sutton oli 15-aastane  kui tal diagnoositi esmakordselt vähk. Talle tehti operatsioon, kuid haigus ei taandunud, vaid muutus agressiivsemaks ning levis organismis mitmetesse elunditesse.

Sel aastal teatasid arstid, et ta haigus on ravimatu ning tal ei pruugi olla just kaua elada jäänud.

Selle tõttu otsustas ta teha oma elada jäänud ajaga kõike seda, mis tal seni tegemata oli ja ta teha tahtis.

Ta rajas ka teiste vähihaigete noorte abistamiseks fondi Teenage Cancer Trust. Sinna on raha annetanud näiteks «Sherlocki» staar Benedict Cumberbatch. Nüüdseks on abiraha koos mitu miljonit.

Kasvaja välja köhimisest hoolimata on tal ees veel pikk raviperiood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles