12-aastane tüdruk on tegelikult 96-aastane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Progeeria alla kannatav laps
Progeeria alla kannatav laps Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias elav Hayley Okines on vaid 12-aastane, kuid näeb välja nagu 96-aastane.

Nimelt põeb tüdruk geenihaigust progeeriat, mille tõttu ta keha vananeb 6 – 8 korda tavapärasest kiiremini, kirjutab foxnews.com.

Tavaliselt ilmnevad progeeria sümptomid 18 – 24-kuustel lastel.

Progreeria väljendub kasvu peatumises, kiilanemises, naha vananemises, liigeste jäikuses, ateroskleroosis ning veresoonkonna ja südame probleemides.

Progeeria põdejad elavad keskmiselt 13-aastaseks.

Hayley Okinesil on 12. eluaastaks välja kujunenud artriit ning organismi kiire vananemise tõttu peab ta iga päev suure hulga ravimeid sisse võtma.

Tüdruku sõnul ei anna ta nii lihtsalt alla, vaid naudib elu kuni seda talle antud on.

«Olen Hayley üle uhke. Ta on alati elurõõmus,» lausus ema.

Paar aastat tagasi hakati Hayley peal katsetama uut progeeria ravimit. Pärast pikki katseid on ema ettevaatlikult lootusrikas.

«Me ei ole veel lõplikke tulemusi saanud, kuid Hayley näeb varasemast parem välja. Ta on saanud tagasi ripsmed ja kulmukarvad ning ta on ka pikkuses kasvanud,» selgitas ema.

Vanemate sõnul olid nad pisut mures kui tütar möödunud aastal uude kooli läks. Kuid kõik kulges hästi – Hayley elas kiiresti sisse ning leidis uusi sõpru.

Fotot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles