Kus saab suhkrut peale toidu veel kasutada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge suhkur
Valge suhkur Foto: Wikipedia.org

Rafineeritud suhkur ei ole tervisele hea, kuid seda saab kasutada majapidamises viisidel, mis võivad üllatada.

Tänapäeval ei soovitata teesse ega kohvisse valget suhkrut panna, kuid suhkur on oma graanulilise koostise tõttu hea puhatusvahend, edastab Care for 2.

Suhkrut saab kasutada majapidamises ilma ühtegi graanulit söömata.

Käte puhastamine – käed võivad saada mustaks nii süüa tehes kui ka autot remontides. Väga mustade käte puhul tasuks panna peopesale teelusikatäis suhkrut ja siis sellega käsi hõõruda. Pärast pesta nagu tavaliselt seebi ja veega. Suhkrgraanulid koorivad mustusekihi maha.

Suhkruga kehakoorija – suhkrur on graanulite tõttu ideaalne surnud nahakihi eemaldaja. Kehakoorijasse tasuks lisada eeterlikke õlisid, mis pehmendavad ja niisutavad nahka ning annavad hea lõhna. Selline kehakoorja on poes müüdavatest koorijatest märgatavalt odavam. Lisaks ei ole sellises kehakoorijas keemilisi lisaaineid, mis ei pruugi nahale hästi mõjuda.

Suhkruga saab puhastada kohviveskit  - kohvubades on looduslikke õlisid, mis võivad jääda kohviveskisse. Suhkrut kohviveskis jahvatades puhastab ta selle õli ja ka kohvipuru jääkidest. Tekkinud jäänukid on bioloogilised ja saab komposti panna.

Kodune plekieemaldusvahend – suhkrut saab kasutada tegemaks kodust plekieemaldusvahendit. Selleks tuleb võtta äädikat, suhkrut ja vett ning teha sellest segu. Segu kanda plekile 10 – 20 minutiks enne pesu pesumasinaga pesemist. Seda pesu pesta jaheda veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles