Martin Saar: New Yorgis saab Eesti ajalehtedega raha teha!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Martin Saar oli esmaabimodell esmaabivõtete tutvustamise üritusel Tallinnas kolmapäeval 16. juunil. Vastavalt legendile sai Saar vigastada rula pealt kukkudes
Kunstnik Martin Saar oli esmaabimodell esmaabivõtete tutvustamise üritusel Tallinnas kolmapäeval 16. juunil. Vastavalt legendile sai Saar vigastada rula pealt kukkudes Foto: Karli Saul

New Yorgis edu saavutanud kunstnik Martin Saare (30) arvates saaks Eesti nädala jooksul väljaantud ajalehtedest teha vabalt kollaaži, mille müügihind New Yorgis oleks enam kui 500 dollarit ehk 6620 krooni.

Seitse aastat tagasi New Yorki kolinud kunstnik, kel on Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaineri haridus, alustas oma karjääri fotokollaažidega, siirdudes hiljem üle maalimisele. Eelmisel sügisel valiti ta 400 kõige mõjukama inimese hulka New Yorgis koos näiteks Sarah Jessica Parkeri, Calvin Kleini, Carolina Herrera ja Donald Trumpiga.

 

Kas Eestis nädalas väljaantud ajalehtedest saaks teha kollaži, mille saaks New Yorgis 500 taala eest ära müüa?

(Martin mõtleb 5-6 sekundit – T.L.) Jah. Ma arvan, et rohkemagi eest. 500 on selle väljaprintimine, raamimine, pleksiklaasi panemine ja presenteerimine - see oleks omahind. Müüa saaks kallimalt.

 

Mullu novembris valiti Sind New Yorgi 400 kõige mõjukaima inimese sekka. Mis tunne on olnud?

Täitsa vahva. Pole paha.

 

Kas Sinu suhtlusringkonnas on seda teadvustatud, on sellest juttu tehtud?

Ei tea, listide tegemine on nii-öelda tavaline, üks list ees või taga. Inimesed, kes saavad suuri auhindu ka, ega nad hullult ei räägi sellest pärast. Teed järgmist asja, see on siuke tavaline New Yorgi standard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles