Rootsi õukond tsenseeris kroonprintsess Victoriast rääkivat dokumentaalfilmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria ja printsess Estelle
Kroonprintsess Victoria ja printsess Estelle Foto: SCANPIX

Rootsis valmis uus dokumentaalfilm «Haga slott- en kunglig hem» (Haga loss- kuninglik kodu), milles näidatakse kroonprintsess Victoria elu koduses lossis avalikkuse eest varjus.

Filmis näidatakse lisaks kroonprintsessile ka ta abikaasa, primts Danieli ning tütar, printsess Estelle`i igapäevaelu, edastab Expressen.

Tegemist oli esimese korraga, mil kaamerad pääsesid Victoria ja Danieli koju.

Nüüd paljastus, et dokumentaalfilmi on Rootsi õukonna ja julgeolekutöötajate poolt tsenseeritud.

Rootsi kaitsepolitsei (Säpo) sõnul tehti seda Haga lossi elanike julgeolekut silmas pidades. Selle tõttu ei ole dokumentaalfilmis näha paiku, mis on kergelt identifitseeritavad ja ära tuntavad.

«Haga lossi ei näidata õhust. Selle keelas Säpo julgeolekukaalutlustel ära. Filmi eel oli meil pikk soovide nimekiri, kuid seda lühendati märgatavalt. Oleksime tahtnud näiteks filmida seda, kuidas pere enne jõule oma koduköögis piparkooke küpsetab, kuid see ei õnestunud,» sõnas dokumentaalfilmi projektijuht Marie Nyreröd.

Samuti jäi Rootsi õukonnale ja Säpo töötajatele silma, et mõni filmi tarbeks intervjueeritu paljastas liiga palju. Näiteks ütles printsess Christina, kus Haga lossis asub Victoria ja Danieli magamistuba. See eemaldati filmist.

Kroonprintsess Victoria on varasemates intervjuudes öelnud, et Haga loss on laste kasvatamiseks väga sobiv. Ta kirjeldas seda kui Pipi Pikksuka maja, kus on palju võimalusi peituse mängimiseks.

«Meie jaoks on tähtis luua kodu, kus Estelle´il ja meie tesitel tulevastel lastel oleks hea kasvada,» lausus prints Daniel.

Uus dokumentaalfilm oli esimakordselt eetris eile Rootis telekanalil SVT1.

Haga loss asub Stockholmi lähedal.



 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles