24.-27. aprillini tähistab Telliskivi Loomelinnak 5. sünnipäeva!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24.-27. aprillini tähistab Telliskivi Loomelinnak 5. sünnipäeva
24.-27. aprillini tähistab Telliskivi Loomelinnak 5. sünnipäeva Foto: Andres Haabu

Telliskivi Loomelinnak saab 5-aastaseks ning tähistab sel nädalal juubelit kaheksa erineva üritusega.

Sünnipäevapidustused algavad 24. aprillil gurmeepäevaga, millele järgnevad Rattakultuuri Inspiratsioonipäev, sünnipäevapidu, töötubade päev, kirbuturg koos rattalaadaga ning taimetoidupäev. Osaleda saab kahel unikaalsel ekskursioonil, mis viivad huvilisi giidide juhtimisel loomelinnaku õuele, ruumidesse ning katustele

24. aprillil on Gurmeepäev, kus Telliskivi praegused ja tulevased söögi-joogikohad pakuvad eripakkumisi, õhtusööke ja suupisteid igaüks 5 € eest. Muuhulgas saab esmakordselt tutvuda peagi avatava aasia restoraniga Lendav Taldrik, Vaba Lava restoraniga, gluteenivaba toitu pakkuva baariga Kivi Paber Käärid ning prantsuse köögile keskendunud kohvikuga Frenchyga.

25. aprillil leiab aset Rattakultuuri Inspiratsioonipäev, mis on ühepäevane seminar-debatt, kuhu on kutsutud kinnisvaraarendajad, linnaplaneerijad ning rattakultuuri edendajad/huvilised. Ettevõtmise eesmärk on mõelda sellele, kas, kui palju ja kuidas arendada linnaruumi ja kinnisvara nii, et see oleks praegusest ratta- ja ratturisõbralikum.

Osavõtt on tasuta.25. aprilli õhtul toimub Erinevate Tubade Klubis ka suur sünnipäevapidu, kus saab tähistada juubelit hea muusika saatel. Laval on Sibyl Vane, Wolfredt ja Popidiot love-action DJ-set ning DJ-d Margus Talvik ja Robert Kõrvits.

26. aprillil leiab poetänaval ja stuudiotes aset töötubade päev, kuhu huvilised on oodatud kogu perega. Kokku toimub 11 erinevat töötuba, sealhulgas Kinobussi animatöötuba lastele, Kalevi martsipanikujude maalimine, ehete, kreemide-koorijate, tooršokolaadi valmistamine, hennamaalingud jpm.

Samal päeval toimub ka traditsiooniline Telliskivi Kirbuturg ja seekord koos sellega ka omanäoline rattalaat, kus tuleb müüki enam kui 60 uut/kasutatud ratast ja kauplemine toimub otse omanikelt.

27. aprillil on taas aktuaalne toidu temaatika ja toimub taimetoidupäev. Laadalt saab osta kvaliteetset kaupa taimetoidu tootjatelt ja maaletoojatelt. Lisaks sellele toimuvad loengud ja filmiseansid tervisliku toitumise teemadel. Avatud on taimetoidukohvikud ning päeva tipphetkeks on smuuti valmistamise meistrivõistlused.

25. ja 27. aprillil toimuvad linnakuretkedel, kus Linnalabori eestvedamisel ja heade giidide juhtimisel on võimalik tutvuda Telliskivi industriaalmaastikuga, kuulata selle ajaloo, tänapäeva ja arenguplaanide kohta. Giidideks on ajaloolased, arhitektid ning loomelinnaku esindajad. Ekskursioonid toimuvad 25. aprillil kl 17.30 ja 27. aprillil kl 12.00 algusega F-hoone eest. Ekskursioon maksab 4 €.

Telliskivi Loomelinnak on Eesti suurim loomemajandusliku ettevõtluse keskus, kus on üle 160 rentniku, kellest enamus tegutsevad (moe)disaini, arhitektuuri, loov- ja reklaamlahenduste, produktsiooni ning originaalloomingu valdkonnas. Lisaks sellele on loomelinnaku asukateks enamus Eesti kaalukamaid kolmanda sektori organisatsioone ning mitmed kiiresti arenevad startup-ettevõtted.

Telliskivi Loomelinnakus tegutseb 13 väikest kauplust, mis müüvad Eesti disaini, sisustuskaupu, kunstitarbeid ning loodustooteid ja 5 söögi-joogikohta. Lisaks sellele leiab Loomelinnakust ka rätsepad, lastehoiu, massaažisalongi ning antikvariaadi.

2014. aasta septembris alustab loomelinnakus tegevust väiketeatreid koondav teatrimaja Vaba Lava, veel sel aastal avatakse neli uut söögikohta, tulemas on ka kunstigalerii ning kaugemas tulevikus hostel. Linnakut külastas 2013. aastal ligi 100 000 inimest ja toimus enam kui 300 avalikku üritust.

Kogu sünnipäeva ajakava ja detailne info on kättesaadav kodulehelt: www.telliskivi.eu/juubel.

Sünnipäevapidustuste pidevalt uueneb ürituse info Facebookis: https://www.facebook.com/events/648713661844064/

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles