Video: Jazzkaar/ Bluusipüha – Tanel Padar Blues Band & külalised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas teadsite, et kõikidele suurtele saavutustele lisaks on Tanel Padar üks väheseid Eesti lauljaid, kes suudab laulda bluusi sellise hingekriipiva ehedusega, mis kõnetab ka kõige südametumaid bluusi põlgureid.

Tegelikult on bluus alati olnud Taneli salaarmastus ja Tanel Padar Blues Band on pool-põrandaalune viis selle väljaelamiseks. See on eelkõige sõpruskonna heatuju-ettevõtmine, mille iga kontserdi repertuaar pannakse kokku eranditult lugudest, mis kõigile osalistele erinevatel põhjustel väga korda lähevad.

Üheskoos kaevatakse bluusi kullafondidest välja valitud palasid ning garneeritakse klassikat juurtetruu originaalloominguga. Enamasti püsib bändi fookus Chicago ja Texase bluusil, aga kombatakse ka souli ja funki.

Mängitakse lugusid B. B. Kingi, Albert Collinsi jt repertuaarist, sekka pisut James Browni ja muudki, mis parasjagu südamelähedane tundub. 

Bändi kuuluvad Ülo Krigul, Argo Toomel ja Raul Ukareda Compromise Bluest ning Kristjan Kallas Ewert & The Two Dragonsist. 

Jazzkaare Bluusipüha puhul liitub bändiga suupillimängija, kitarrist ja laulja James Dalton, kes mullusel Augustibluusil paljude maarahva poegade ja tütarde südamed võitis. 

James Dalton on pärit New Jerseyst. Ta on bluesman – laulik ja maailmarändur, poeet ja jutuvestja. Ta on käinud läbi tulest ja veest otsides oma kuulajat kõikjalt, mõeldavatest ja mõeldamatutest kohtadest.

James Dalton ütleb, et teda paeluvad inimesed: individuaalselt, personaalselt, üks inimene korraga, ja ta otsib neid, et jagada rännakuil kogunenud elukogemust ja -rõõmu, olgu lavadel või metrooplatvormidel, elutubades või raadioeetris, jalgu trampides ja trummi lüües, huilates ja hõikudes, kitarri plõnnides ja suupilli puhudes.

James Dalton on rännanud kõikidel mandritel ja meredel. Oma teed on ta jaganud paljude suurepäraste muusikutega, nende hulgas Valerie June, Ron Pope, Jerry Joseph, Nicole Atkins, David Bryan (Bon Jovi), Chris Thomas King, Bernard Purdie, Vinny Lopez (E Street Band), Michael Powers, Jon Fishman (Phish) ja paljud teised.

Koosseis:

James Dalton – vokaal, kitarr

Tanel Padar – vokaal, kitarr

Ülo Krigul – klahvpillid

Raul Ukareda – kitarr

Argo Toomel – bass 

Kristjan Kallas – trummid

Vaata pilte ja videot toimunust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles