42-aastane mees suri Londoni maratoni finišis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimunud Londoni maratonil kaotas finišis elu 42-aastane mees.

Mehele, kelle isikut ei avalikustatud, anti finišis koheselt esmaabi ning ta toimetai kiiresti haiglasse, kuid ta elu päästa ei suudetud, kirjutab Daily Mail.

«Virgin Money London Marathon korraldajad avaldavad lahkunu perekonnale ja sõpradele kaastunnet. Oleme sel raskel ajal oma mõtetes nendega,» edastati.

Viimati oli Londoni maratonil surmajuhtum kaks aastat tagasi. Siis kaotas elu 30-aastane Leicestershire´ist pärit Claire Squires, kel tekkis südame seiskumine. Ta jooksis maratoni kogumaks raha heategevuse jaoks.

Nüüdsel Londoni maratonil oli ka kummaline kadumisjuhtum. Sierra Leone 24-aastane jooksja mami Konneth Lahun saabus Suurbritanniasse 7. aprillil ning pidi lahkuma 13. aprillil pärast maratoni.

Ta lõpetas maratoni 20. kohaga, kuid pärast lõppu kadus. Politsei sõnul ei ole sportlasel Suurbritannias tuttavaid ning tal ei ole ka mobiiltelefoni, et temaga saaks kontakti võtta.

Londoni selle aasta maratoni võitis Keenia jooksja Wilson Kipsang ajaga kaks tundi, neli minutit ja 29 sekundit.

Teiseks tuli samuti Keenia jooksja Stanley Biwott, kelle aeg oli kaks tundi, neli minutit ja 55 sekundit.

Kolmas oli Etioopia esindaja Tsegaye Kebede ajaga kaks tundi, kuus minutit ja 30 sekundit.

Naistest oli esimene Keenia jooksja Edna Kiplagat ajaga kaks tundi, 20 minutit ja 21 sekundit. Talle järgnes Keenia esindaja Florence Kiplagat, kelle aeg oli kaks tundi, 20 minutit ja 24 sekundit. Kolmas oli Etioopia jooksja Tirunesh Dibaba ajaga kaks tundi, 20 minutit ja 35 sekundit.

Eile Londonis toimunud maraton oli 34. Esimene Londoni maraton toimus 29. märtsil 1981. aastal. 

Asjatundjate sõnul on viimastel aastatel sagenenud ootamatud surmad nii amatöörsportlaste kui professionaalsete sportlaste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles