Eesti baaridaam võitis rahvusvahelise kokteilivõistluse, osa võttis ka Kirsti Valdstein-Timmer

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baaridaam Janika Roosimäe kokteilivõistlusel
Baaridaam Janika Roosimäe kokteilivõistlusel Foto: Erakogu

07.aprillil toimus Prantsusmaal Touques-Deauville´s «18 th annual Calvados Nouvelle Vogue International Trophies» nimeline kokteilivõistlus, millest võttis osa erinevatest kategooriatest 38 võistlejat 14 erinevast riigist. Võistlus toimus õpilasbaarmenite, professionaalsete baarmenite ja ajakirjanike kategooriates.

Professionaalsete baarmenite kategoorias võitis võistluse eestlane Janika Roosimäe Olympic Casino´st kogupäevakokteiliga «Ti Amo».

Teise koha saavutas Prantsusmaa baarmen ja kolmanda koha viis koju Poola võistleja.

Noorte arvestuses sai esimese rahvusvahelise võistluskogemuse Kristo Lassi (Fish & Wine), kes esines enesekindlalt ja tublilt.

Baarimaailmas sai käe valgeks ka Kirsti Valdstein-Timmer, kes ajakirjanike kategoorias saavutas suurepärase neljanda koha, kaotades vaid ühe punktiga kolmandale kohale!

Sel aastal oli võistluse teemaks 2014 – Jean Patou parfüümide aasta. Kalvadose tootjad tähistavad saja aasta möödumist Jean Patou moe- ja parfüümidemaailma loomisest, kutsudes baarmene astuma nende 1920-ndate aastate moedisainerite ja parfüümiloojate jalajälgedes, kes olid Deauville igapäevased külalised ning kirglikud kokteilide austajad.

Selle aasta võistlusel kutsuti võistlejaid võtma üle Jean Patou lähenemine, kujutledes oma mehelikkuse või naiselikkuse ideaali, avaliku elu tegelast või tundmatut, blondi, šatääni või punapead.. . ja segama kalvadose kokteil, mis sobib ja iseloomustab võistleja valitud ideaali kõige täpsemalt! Ja loomulikult pidi võistleja veenma oma selgitustega meid selles täiuslikus harmoonias.

Janika Roosimäe võidukokteil: «Ti Amo»

3 cl Calvados

2 cl De Kuyper Sour Rhubarb

1 bl Amaretto Disaronno

1 cl Monin Apple Pie

2 cl õunamahla

2 tükki apelsinikoort

Kaunistus: rabarberiviil, karuhein, apelsinist südamed/lilled

EBA asutati 26. mail 1994 Viru hotellis. Alates 1995. aastast toimuvad igal aastal EBA meistrivõistlused, mille võitja esindab Eestit alates 2000. aastast rahvusvahelisel kokteilide maailmameistrivõistlusel. EBA on alates 1999. aastast IBA täisliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles