Khaleesi, Arya ja Daenerys: «Troonide mäng» tekitas veidrate beebinimede buumi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troonide mäng
Troonide mäng Foto: Fox Life

Ameerikas on tõusutrendil fantaasiasarjast «Troonide mäng» inspireeritud beebinimed.

2012. aastal sai endale nime Khaleesi tervelt 146 tüdruklast, edestades paljusid tavalisi nimesid nagu Betsy, Nadine ja Alex, vahendab Today. «Khaleesi» on tegelikult tiitel, mille Emilia Clarke'i kehastatud lohede ema saab dothraki kuningaga abielludes. Tema pärisnimi Daenerys pole nii populaarne - selle sai 2012. aastal 21 tüdrukut.

Pärast sarja eetrisseminekut kasvas hüppeliselt Arya-nimeliste tüdrukute arv - 2012. aastal sai selle nime ligi 800 last.

Popkultuur on juba ammu beebinimede valikut mõjutanud. 1960. aastatel sündinud Larade vanemad vaatasid ilmselt «Dr. Zhivagot» ja 80ndatel sündinud Madisonide vanemad nautisid arvatavasti merineitsifilmi «Splash». «Videviku» raamatute ja filmide tõttu on Ameerikas väga populaarsed nimed Bella ja Jacob ning «Näljamängud» on pildile toonud kummalise nime Katniss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles