Jaapanis saab osaleda putukate söömise kursusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanis saab osaleda putukate söömise kursusel. Fotol skorpionid
Jaapanis saab osaleda putukate söömise kursusel. Fotol skorpionid Foto: SCANPIX

Kirjanik, putukaspetsialist  ja kokandushuviline Shoichi Uchiyama korraldab üle Jaapani erinevates restoranides putukate, ämblike, skorpionite ja rohutirtsude söömise kursusi.

Viimati toimus see kursus 8. juunil Tokyos Asagayas asuvas söögikohas, kirjutab abc.net.au.

Uchiyama sõnul on ta kursus nii populaarseks muutunud, et sinna on lausa järjekord tekkinud.

Jaapanlase sõnul ei ole putukate söömises midagi imelikku, valida tuleb vaid mittemürgised liigid ning need korralikult praadida või küpsetada.

«Ma püüdsin samalaadseid üritusi korraldada ka neli aastat tagasi, kuid siis peeti mind hullumeelseks. Nüüd on aga see ülimalt populaarseks muutunud. Minu kursusele tulnud inimesed on esialgu peljanud taldrikul olevat suhu panna. Kartusest üle saanud, on nad taldrikud tühjaks söönud,» selgitas Uchiyama.

Jaapanlase sõnul on maailmas umbes 1000 liiki täiesti söögikõlblikku putukat ja muud sarnast väikelooma.

2008. aastal andis Uchiyama välja raamatu putukatoitudest. Selle tarbeks läks ta tagasi oma sünnikohta, Põhja-Jaapanis asuvasse Nagano piirkonda. Ta külastas sealseid maapiirkondade toidupoode, kus siiani müüakse kuivatatud putukaid.

Uchiyama sõnul ootab maailma ees üha laienev toidupuudus ja näljahädad. Lahenduseks pakkuski ta välja putukad.

Uchiyama sõnul on maailma erinevates piirkondades aastasadu putukaid söödud. Ta tõi näite, et Hiinas peetakse skorpione, Lõuna-Ameerikas ämblikke ja Tais veeputukaid delikatessiks.

«Traditsioonilistes ühiskondades süüakse siiani putukaid. Meil, tööstusriikide elanikel oleks aeg vana ja läbiproovitu juurde tagasi pöörduda,» arvas jaapanlane.

Fotot Uchiyamast vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles