Villu Tamme ei tea, kus asub Sharm El-Sheik

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristiku ristsõnapäev Tallinna Loomaaias, 16.08.2008
Ristiku ristsõnapäev Tallinna Loomaaias, 16.08.2008 Foto: Maria Vahuri
Laupäeval, 16. augustil toimuS Tallinna loomaaias juubelihõnguline ehk 5. Ristiku ristsõnapäev.




Põhimagnetiks oli aga sel nutikate inimeste perepäeval uus Ristiku koguperemälumäng, kus võtsid mõõtu kirjandusnäkk

Kati Murutar

, loomaaia raudvara

Mati Kaal

, tubli reporter

Carola Madis

ning Eesti kuulsaim ristsõnakoostaja punkar

Villu Tamme

aka Adolf Mardikas.

Kohalviibinud uudistajate sõnul oli mäng kergest vihmasajust hoolimata meeleolukas, sest küsimused olid lihtsad ja lõbusad.

Samas suutsid meie tuntud avaliku elu tegelased siiski pealtvaatajaid üllatada, sest ei teadnud vastuseid näiteks sellistele imelihtsatele küsimustele nagu, kes on Garfield ja kus asub Sharm El-Sheik.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal polnud maailmakuulsast koomiksikassist Garfieldist kuulnudki. Tema pakkus, et selle kummalise nime taga võib peituda mingi tuntud inimene.

Veel enam suutis aga rahvast üllatada Eesti üks populaarsemaid ristsõnade koostajaid Villu Tamme, kes polnud kuulnud kohast nimega Sharm El-Sheik. Sulesepp Murutar käratas selle peale kõvahäälselt:«Issand, kas sina polegi seal veel käinud?»

Villu punnitas suure hädaga vastuse välja tänu publiku abile. Nimelt asub Sharm El-Sheik eestlaste paradiisis Egiptuses.

Krapsakas reporter Carola Madis jäi jänni küsimusega maadlusvaldkonnast. Näitsik pakkus, et kaksikhaaret kasutatakse džuudos. Õige vastus oleks olnud, et klassikalises maadluses.

Ristiku võistluse võitis napilt Villu Tamme.

Vaata meeleolukat pildigaleriid!


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles