Maria talu kutsub jaanishow`le

Raavo Raadik
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria talu.
Maria talu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Jaanipäeval võib Tõstamaa vallas Maria talus nautida suurejoonelist ratsutamist, võrk- ja korvpalli, muusikat pakub ansambel JAM ning piletiga pereüritusele on oodatud kõik, kes soovivad pere keskel aktiivselt aega veeta.

Ürituse korraldaja, ratsaspordiklubi Oxford juhataja Angela Griffel, kes on pärnakatele tuntud Valgeranna hobuvõistluste eestvedajana, rääkis, et tänavune, 23. juunil algav jaani-show kannab järjekorranumbrit kaks ja koostöös Maria taluga kavatsetakse huvilistele pakkuda palju huvitavat.

“Esiteks loomulikult ratsutamine, võistlused toimuvad nii Eesti parimatele tegevsportlastele, kes tulevad võistlustele kutsetega, kui ka harrastajatele, samuti ka niinimetatud tädiratsutajatele. Kokku peaks tulema starte 50-60 ringis. Suurema rõhu oleme asetanud siiski vaba aja veetmisele, ehk siis lühidalt jämmimisele,” rääkis Griffel.

Griffeli sõnade järgi võibki 23. juunil kell 11 Maria talus algavat ja järgmise päeva lõunani kestvat show’d nimetada peoks inimestele, kes eelistavad tavakohasele vorstisussitamisele akiivset puhkust pere keskel.

“Kutsutud on sportlased ja inimesed, kes on ratsaspordiga lähemalt seotud. Toimuvad võistlused, võisteldakse tänavakorvpallis ja võrkpallis, hiljem proovivad võistkonnad jõudu köie- ja vankriveos. Võistkonnad tuleb siiski eelnevalt registreerida, nende arv on piiratud. Kes ees, see mees,” ütles Griffel.

Pileti ostnutele pakutakse täielikku toitlustamist, kala ja liha grillimist ja järgmisel päeval hommikusöögilauda, esineb ansambel JAM, tantsumuusikat pakub Vardo Rohtmets. Kaasa löövad Ahti Puudersell ja Lauri-Kare Laos. Lisaks võib soovija korraldajate jutu järgi külastada Maria talu saunu. Lastele pakutakse meelelahutuseks batuuti, aga ka võimalust ratsutada ponil.

“Lühidalt sisaldab hind kogu heaolupaketti,” rääkis RSK Oxford juhataja.

Griffelile sekundeeris Maria talus võistlusrada kavandav Eestis tuntud rajameister Urmas Kubre, kes kinnitas, et süüa saab jaanishowl hommikuni välja.

“Kes õhtul ei jõua kõhtu täis süüa, või veelgi hullem, kõht läheb tühjaks, see oma kõhutäie eest muretsema ei pea. Toitu jagub kõigile hommikuni. Ja hommikul on juba korralik hommikusöök ees,” märkis Kubre.

Võistlusradagi pidi Kubre sõnul huvitav tulema. “13 tõket, erinevates startides 60, 80, 120 ja 130 sentimeetri kõrgused peaksid pinget pakkuma võistlejaile, aga ka pealtvaatajaile,” lubas rajameister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles