Video: Trepi-Villu süüasi jõudis lõpuks kohtusse ja mees pannakse trellide taha?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 

8. aprillil, 2014 jõudis lõpule uurimine möödunud sügisel Tallinnas Mayeri trepist maasturiga alla kihutanud mehe kohtuasjas. Prokurör taotleb hullumeelse, paljude inimeste elu ohtu seadnud ralli eest reaalset vanglakaristust.

Turvakaamera jäädvustas politsei eest põgeneva joobes 44-aastase Villu Leegeni hullu rallitamise Harjumäe treppidel möödunud aasta novembris. Treppidelt vasakule pööranud ja Harju tänava tuvitõketesse sattunud roolijoodik õnnestus just seal kinni pidada. 

Oma maasturi rooli poleks mees üldse tohtinud istuda, kuna eelmisel veebruaril oli temalt juhtimisõigus juba võetud purjuspäi sõitmise eest. Autoäriga tegelev mees on korduvate liiklusrikkumiste eest juba pikemat aega ka politsei huviorbiidis olnud.

Vanalinna politseipatrulli eest põgenenud Leegeni auto ette ei jäänud õnneks ükski inimene, aga oleks võinud minna ka teisiti.

8. aprillil toimunud Harju Maakohtu istungil nõudis ringkonnaprokurör Villu Leegenile karistuse osas maksimumi ehk siis aasta reaalset vanglakaristust. Sellele lisanduks ka veel eelmine, tingimisi kandmata karistus, 3 kuud ja 27 päeva.

Kaitsja, Vera Tolli Baskin palus siiski pahategijale kergemat karistust ehk šokivangistust ja ühiskondlikult kasuliku töö tunde. Leegen tunnistas end süüdi ja kahetses tehtut. Kohtuotsus tehakse teatavaks 16.aprillil.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles