Pärnu on vabaõhupidude linn!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Reiu Rocki" esimene päev. Aides.
"Reiu Rocki" esimene päev. Aides. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel algas Pärnumaal Reiu puhkekeskuse ja Paikuse-Reiu vabaõhulava alal kahepäevane festival “Reiu Rock”, mida väisas esimesel päeval ligi kolm tuhat inimest.

„Üks endine linnapea võiks endale meelde jätta, et Pärnu on vabaõhupidude, mitte rannas lösutavate soome pensionäride linn!“ teatas „Reiu Rocki“ esimesel päeval lava ees ansamblile HND kaasa elanud pärnakast neiu, kes polnud mingil juhul nõus pärast sellist julget avaldust oma nime avalikustama. „Pärnus ei ole olnud varem ühtki sellist vabaõhuüritust ja esimese hooga ei oskagi enam sellisel üritusel olla, kuigi pidu on tõeliselt vägev.“

Juba 3aastaselt esimesel „Rock Summeril“ käinud pärnulanna Evelin oli samuti üritusega rahul.

„Kõige rohkem meeldib, et siin on hea õhkkond ja normaalne rahvas, pole joomareid kes seljas elaksid,“ seletas naine. „Lapsele meeldis ka, ta saab ka kolmesena oma esimese rokkürituse kogemuse. Tahtis juba teisel päeval ka peole tulla.“

Veidi rahulolematu oli ürituse algusega pärnakas Verner, kes läks „Reiu Rockile“ jalgpalli vaata, kuid ei leidnud eest lubatud suurt ekraani.

„Ega need bändid mind ei huvitagi, tahtsin lihtsalt rahvamelus jalgpalli MMi vaadata,“ nurises mees.

Festivali korraldaja Reio Tilga teatel ei saanud korraldajad reedel projektorit tööle ja sellepärast jäid vutihuvilistel maailmameistrivõistluste avamäng „Reiu Rockil“ nägemata. Õhtuse Prantsusmaa-Uruguai mängu ajaks seati ühte telki jalgpalli vaatamiseks telerid ja nii leppisid jalgpallihuvilisedki olukorraga. Tilk lubas, et „Reiu Rocki“ teisel päeval näeb jalgpalli ka suurelt ekraanilt.

Tilk hindas esimest korda toimuva festivali avapäeva igati korda läinuks. Tema hinnangul külastas „Reiu Rocki“ esimesel päeval ligi 3000 inimest. Üsna armuline oli peoliste suhtes ka ilmataat. Vihm segas veidi festivali algust kella 17 ajal ja taas avanesid taevakraanid vahetult enne esimese päeva lõppu, enne kella 2 öösel.

Laupäeval algab pidu kell 13 heavy-karaokega ja pärast seda sammuvad üksteise järel lavale Nevesis, The Belka, Revolver, Röövel Ööbik, Mushy, Kitto (Austria/Rootsi), Epordwerk, Amoral (Soome), Recycle Bin, Metsatöll, Mimicry ja Zorg.

Kokku astub kahel päeval “Reiu Rockil” üles 22 artisti.

Kui „Reiu Rockile“ pääseb jõetakso või ühistranspordiga, siis Pärnusse tagasi sõidab öösel kell 1 ja kell 2 Bravo tasuta buss, mis väljub vahetult festivalivärava tagant.

Ilmajaam.ee andmeil peaks täna päeval sadu Pärnus lakkama ja õhtu möödub sademeteta. Õhusooja lubatakse tänaseks 13-16 kraadi.

Vaata ka „Reiu Rocki“ esimese päeva fotogaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles