Kaire Vilgats plaanib jõuludeks esimest sooloplaati

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisioon 2008. Kaire Vilgats.
Eurovisioon 2008. Kaire Vilgats. Foto: Liis Treimann

Täna hommikul külastas raadio Elmari suvist hommikusaadet laulja Kaire Vilgats. Muuhulgas tuli juttu ka Kaire tulevasest plaadist.

Mõni aeg tagasi vigastas lauljanna oma häälepaelu, mistõttu pidi veetma paar nädalat vaikides. «Ma tegin omale toreda mängu. Lähed poodi ja räägid ainult suud suurelt liigutades. Aga saadakse aru ja muututakse väga tähelepanelikuks,» meenutas Kaire naerdes möödunud perioodi.

Hääle sai lauljanna korda paari nädalaga, ent endise elutempo juurde tagasi pöördumine häälele hästi ei mõjunud. «Nüüd on jälle sama seis. Aga vähemalt ei ole nii hull, sest mul ei ole häälepaeltel enam seda sõlmekest peal,» rääkis Kaire.

Tulevik toob lauljannale suvetuuri. Nukuteater alustab 22. augustil kontserdisarja nimega «Suvesuhe», mis koosneb Nukuteatri erinevate etenduste muusikalistest numbritest.

«Loomulikult tulevad ettekandele hitid muusikalidest «Romeo ja Julia», «Risk» ja «Grease». Aga ei ole unustatud ka pere pisemaid. Meil on kaasas ka Naksitrallid,» sõnas Vilgats.

Augusti lõpus asub Kaire salvestama oma esimest sooloplaati. «Minu plaadil on kõik helid elavad,» tutvustas lauljanna. «Džässmuusiku jaoks oleks see sulaselge poppmuusika, aga tavakuulaja arvaks, et see on džäss. Ja kindlasti eestikeelne,» kirjeldas Kaire enda stiili.

Autoritena löövad Kaire plaadil kaasa mitmed tuntud Eesti laululoojad. «Ühe loo on mulle juba kirjutanud Elmar Liitmaa ja Chalice lubas ka kirjutada,» rääkis lauljanna.

Valdav osa on aga Kaire enda sulest. Laulud räägivad tema sõnul peamiselt lastest. «Nad on üsna helged, aga üks on päris kurb ka. Üldiselt sõltub sellest, mis tuju mul parajasti on,» kommenteeris Vilgats.

Plaadi tahab Kaire valmis saada jõuludeks, ent garanteerida ta seda siiski ei julge. «See sõltub ju nii paljudest asjadest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles