XXVI laulu- ja XIX tantsupeo alguseni on jäänud 85 päeva. Suvise laulu- ja tantsupeo suurtoetaja Põltsamaa Felix tarnib seekord peolistele rekordilise 210 000 supiportsjonit, mis on läbi aegade suurim rahvapeolaud. Kutsume teid laulu- ja tantsupeo suppi esimesena maitsma!
Esmaspäeval, 7. aprillil toimus Salme Kultuurikeskuses laulupeo supi maitsmise peaproov!
Samal ajal toimus Salme Kultuurikeskuses ka naiskooride esitlus. Samal ajal korraldasid ka Põltsamaa Felix ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA tänavuse laulu- ja tantsupeo ametliku supi ehk värskekapsaborši peaproovi.
Sellest võtsid osa:
• Talunik Janek Lass, kelle põldudelt on pärit kartul, peet ja porgand, millest laulupeosupp valmibki.
• Põltsamaa Felixi tootearendaja Karin Veeroja, kes on koostanud peosupi retsepti ning näitas kohapeal, kuidas ja millest valmib eestimaine ja säilitusaineteta laulupeosupp.
• Laulupeo väliköögi juht Enno Teiter ning tantsupeo korraldusjuht Andi Einaste, kes selgitasid, kuidas Eestimaa suurimat peolauda kaetakse ning rohkem kui 40 tuhandele peolisele peosuppi valmistatakse.
• Põltsamaa Felixi juht Kaido Kaare ning Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA nõukogu esimees, koorijuht Raul Talmar, kes pakkusid sooja värskekapsaborši kohaletulnud koorilauljaile ja kõigile huvilistele.
Vaata pilte!