Galerii: Viimsi Keskkooli noortemoe suurüritus «Moeaken 2014»

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3.aprillil toimus Viimsi Keskkoolis  noortemoe suurüritus «Moeaken 2014» , mis on teadaolevalt suurim omataoliste hulgas. Moeaken on  kuuendat aastat järjest Viimsi Keskkoolis korraldatud üritus noortele moehuvilistele, mida korraldab Viimsi Keskkooli Õpilasesindus ja selle piletitulu annetatakse Tallina Lastehaiglale Toetusfondi.

Sel aastal esitlesid 26 noort disainerit 20 erinevat kollektsiooni. Enamik moeloojaid oli Tallinna ja Harjumaa koolidest ja kuna huvi selle ürituse vastu on kasvanud iga aastaga, siis sel aastal jäi osa soovijaid kahjuks ukse taha.

Viimsi koolis on valikõppeaine «Mood ja disain», kus noored saavad juhendamist, kuidas paremini oma kollektsioone koostada. Moeaken annab noortele võimaluse kohtuda Eesti oma ala parimatega, kes samuti saavad aidata kaasa noorte andekate moekarjääris.

Žürii oli prestiižne ja sellesse kuulusid oma ala parimad asjatundjad - mainekas moefotograaf Toomas Volkmann, rahvusvaheliselt tuntud ehtekunstnik Tanel Veenre, modelliagentuuri omanik Evelyn Mikomägi, tekstiilikunstnik ja disainer Kirill Safonov ja Liina Steini moemaja esindaja. Õhtujuhtidena astusid üles juba tuntud kolmikutest modellid Karl Markus, Hans Markus ja Joel Markus Antson.

Žürii hindas noorte moeloomingut järgmiselt:

I koht Mirjam Kalmanni kollektsioon  «Repliik»

II koht Kertu Kivisiku ja Hugo Henri Guthani kollektsioon «1 joon»

III koht Oliivia Sööti kollektsioon

Publik eripreemia sai Anu Valkna kollektsioon «Köidetud», kus kõik modellid sõitsid poodiumil rulluiskudel.

Meelt lahutas vahepausidel DJ Vaido Pannel.

Õhtut juhtisid tuntud kolmikutest modellid Karl Markus, Hans Markus ja Joel Markus Antson.

Vaata suurt pildigaleriid toimunust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles