Varingu alla jäänud mees lõikas endal käe otsast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varingu alla jäänud mees lõikas endal käe otsast
Varingu alla jäänud mees lõikas endal käe otsast Foto: SCANPIX

Oma maja keldrikorrusel varingu alla jäänud inglane lõikas elu päästmiseks endal käe otsast.

West Hartfordis elav 31-aastane Jonathan Metz oli kättpidi varingu all kaks päeva, kui ta hakkas tundma roiskumise lõhna, kirjutab The Telegraph.

Ta sai aru, et tekkis gangreen.

Ta tõmbas ühe nööri tugevalt käe ülemise osa ümber, et verejooks peatada ning siis hakkas kätt maha lõikama. Kui ta oli lõpuni jõudnud, ei suutnud ta käekönti ikka kivide alt kätte saada.

Kolmandal päeval hakkasid sõbrad ta pärast muretsema. Kohale kutsutud politsei ja parameedikud leidsid vigastada saanud Metzi.

Arstide kinnitusel päästis enda amputeerimine mehe elu. Käest alguse saanud gangreen ei saanud edasi liikuda.

«Ta suutis käe peaaegu otsast lõigata, vaid väike kiht jäi teadvusekaotuse tõttu vist lõikamata,» lausus kirurg Scott Ellner.

Metzil aitas keldris olemise ajal ellu jääda seinast nirisenud vesi.

Kirurg David Shapiro sõnul on Metz lausa kangelane, sest pole teada just palju juhtumeid, kus inimene oleks endal ise käe otsast lõiganud.

Arstide kinnitusel on Metzi organismis põletik, kuid ta peaks paranema. Lisaks tehakse talle veel paar operatsiooni, et ta saaks kunstkätt kandma hakata.

«Ta saab kunstkäe abil oma tavapärast elu jätkata – sportida, lemmikharrastust puutööd teha ning kõike ülejäänut,» lisasid spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles