Kohe läheb lahti jalgpalli MM! Kellele hoiad pöialt sina?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi eelne iludusvõistlus
Jalgpalli MMi eelne iludusvõistlus Foto: AFP/SCANPIX

Täna algavad Lõuna-Aafrika Vabariigis jalgpalli maailmameistrivõistlused, kus tiitlit kaitseb Itaalia meeskond. Kes seekord jalkakuningaks kroonitakse, selgub 11. juulil.

Täna Lõuna-Aafrika Vabariigis algavad jalgpalli maailmameistrivõistlused on erilised juba selle poolest, et mängud toimuvad esmakordselt riigis, kus võrreldes päeva ja ööga kõigub temperatuur isegi kuni kolmkümmend kraadi.

Spordiajakirjanik Ott Järvela: Tavakodanikule, kes hakkab neid mänge vaatama, saab kõige silmatorkavam olema vast see, et kogu aeg, kui sa mänge vaatad, on sul elevandi kisa kõrvus kajamas ehk siis Aafrikas on kombeks vaadata jalgpalli koos sellise meetripikkuse  pasunaga, mis teeb sama häält nagu elevant džunglis.

Iga nelja aasta tagant toimuv turniir muudab paljude inimeste elustiili. Paljude jaoks tähendab MM aga ka rahateenimise võimalust.

Ka Eesti kihlveokontorites panustatakse kõige rohkem sellele, kes tänavuse turniiri võidab. Panused polegi kusjuures sugugi väikesed. Näiteks panustades sada krooni võistkonnale, kes pole turniiri favoriit, võid teenida mitmesajakordset tasu.

Spordiajakirjanik Ott Järvela: Hetkel on soosik number üks Brasiilia, soosik number kaks Hispaania ja number kolm Inglismaa.

Tarmo Kruusimäe aka Kojamees: Mina panustan seekord Hispaaniale.

Kellele hoiad pöialt sina?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles