Pildid: prantslane elab kaks nädalat karutopise sees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks prantslane teeb katse, elades järgmised kaks nädalat Pariisi muuseumis karutopise sees.

Ta toitub karus olles nagu karud – pähklitest, marjadest, putukatest, kuivatatud seentest ja kalast, edastab The Local.

43-aastane Abraham Poincheval alustas oma karueksperimenti selle nädala teisipäeval Pariisi jahindus- ja loodusmuuseumis (Musée de la Chasse and la Nature). Ta kavatseb karust lahkuda alles 13. aprillil.

Mehe etteaste kannab nime Dans la Peau de l’Ours (Karunahas). Prantslane elab seal 24 tundi ööpäevas ja seitse päeva nädalas. Tal on seal magamisase, veeallikas ja veebikaamera, mille abil ta kogu protsessi jäädvustab.

Poincehvali sõnul tahab ta omal nahal kogeda, mis tunne on olla karu. Mees tuli karutopises elamise ideele pärast seda kui ta Prantsuse Alpides leidis karuskeleti.

Poincehval on oma toiduvaru pannud looma jalgadesse hoiule.

Mees ei saa karus elamise ajal püsti seista, kuid sellest hoolimata püüab seal päevas vähemalt kaks tundi võimelda, et ta keha kangeks ei jääks. 

Tal on kasutamiseks 30 liitrit vett ning ka äravoolutoru, kuhu ta saab väljaheiteid teha. Lisaks on karus ka väike veekeetja.

Poincheval on ka varem samalaadseid etteasteid korraldanud. 2002. aastal liikus ta läbi Prantsusmaa sirgjoont mööda. 2012. aastal elas ta kaks nädalat Marseilles ühe raamatupoe all keldris.

Pariisi muuseumi külastajatel on võimalik näha, kuidas Poincheval karutopise sees elab. Samuti edastab ta veebikaamera abil oma elu internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles