Poola katoliku preester: Lego minitegelased on saatana tööriistad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola katoliku preester: Lego minitegelased on saatana tööriistad
Poola katoliku preester: Lego minitegelased on saatana tööriistad Foto: Youtube

Poola katoliku preester Slawomir Kostrzewa sõnul on Taani mänguasjadefirma Lego poolt toodetavad minitegelased sarjast Zombie ja Monster Fighter saatana tööriistad ning võivad lapsed panna tegelema satanismiga.

Preester pidas oma kohuseks vanemaid hoiatada, et nad oma lastele selliseid Lego mänguasju ei ostaks, edastab The Telegraph.

«Need plastikust figuurid on saatanast ning võivad hävitada laste hinge,» teatas Kostrzewa.

Ta lisas, et Lego on viimasel ajal hakanud tootma aina enam minitegelasi, mis esindavad kurja ja saatanlikku.

«Sõbralikud tegelased on asendatud kurjadega. Need mõjutavad lapsi negatiivselt, hävitades nende hinge ning suunates nad «tumedate jõudude poole», » teatas preester.

Lego Monster Fighters sarja kuulub näiteks Lord Vampyre, kihvadega Dracula sarnane tegelane.

Preester viitas ka Uus-Meremaa Canterbury ülikoolis tehtud uuringule, mille kohaselt on Lego kujukeste näod aastatega aina vihasemaks ja tigedamaks muutunud.

«Minifiguuride näoilmed võivad tekitada lastes segadust ning nad ei tee enam hea ja kurja vahel vahet. Tundub, et head tegelased jäävad võitluses alla ja halvad näitavad oma ilmetega selle üle rahulolu,» jätkas preester.

Poola psühholoogi Monika Filipowska arvates on Lego figuuride puhul tegemist vaid teatud karaktereid kujutavate mänguasjadega.

«Nende seostamine saatanaga ei ole õige. Lapsed ei karda neid kujusid, kuid kui neid nendega hirmutada, siis võivad nad kartma hakata,» selgitas psühholoog.

Preester Kostrzewa on varem rünnanud näiteks Hello Kitty ja My Little Pony mänguasju, nimetades neid «surmasõnumite levitajateks».

Lego ei soovinud Poola preestri seisukohta kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles