Ei või olla! Grillfest seadis külastajatele kaalupiirangud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juurtega poppstaar Maik Emelai ja kes üllatusena astub lavale koos oma kolme, hiljuti Nigeeria telesaate «Sebi me» (tõlkes: Mind otsides) abiga ülesleitud, eestlasest
Eesti juurtega poppstaar Maik Emelai ja kes üllatusena astub lavale koos oma kolme, hiljuti Nigeeria telesaate «Sebi me» (tõlkes: Mind otsides) abiga ülesleitud, eestlasest Foto: Promopilt

Sel aastal oma viieteistkümnendat asutamisaastat tähistav Hea Toidu Festival - Grillfest järgis mitmete suursündmuste eeskuju ja kehtestas külastajatele piirangud. 6. ja 7. juunil Pärnu Vallikääru aasal tasuta sissepääsuga toimuvale suurele toidupeole ei pääse need, kelle eluskaal on väiksem kui 50 ja suurem kui 150 kg.

Festivali kõneisik Auris Rätsep selgitab: «Kõikvõimalike piirangute kehtestamisel oleme Eestis paljudele suurtele sündmustele seni kahjuks alla jäänud. Eriti välisturistid imestavad Pärnus toimuva toidufestivali puhul valitseva kulinaarse vabameelsuse ja mõnusa feelingu üle, aeg on seada piiranguid, et suur toidupidu liiga lõbusaks ei läheks. Tuletame meelde, et festivali korraldajate ja osalevate ettevõtete peamine eesmärk on siiski müüa võimalikult suures koguses head ja paremat, mitte niisama lõbutseda.» 

Festivali ärijuhid on välja arvutanud, et kahe päeva jooksul mahub kõige rohkem sööki ja jooki keskmiselt 80-120 kg kaaluva inimese sisse. Just nemad ongi toidufestivali põhiliseks sihtrühmaks ja tarbijaks ning sellistele tublidele toidusõpradele tuleb piiratud suurusega festivalialal ruumi juurde leida ja seda paraku kellegi arvelt, kuid pole parata - Pärnu Vallikääru aas ei ole kummist!

Alates sellest festivaliaastast kehtivatel kaalupiirangutel on ka üllas eesmärk - külastajate turvalisus. Suuremad inimesed litsuvad väiksemad lihtsalt laiaks ja ainus võimalus on välistada mõlemate osalemine.

Pole kahtlust, et niigi külastajaterohke festivali publikuhulka suurendavad sel aastal erakordsed esinejad välismaalt. Festivalipäeva esimese ehk reede õhtu publikumagnetiks on Arnold Oksmaa uus poistebänd Soomest Arny Of Lovers värske kavaga «One night only - Back to the closet!».

Festivali lõpetab laupäeva öösel ansambel Grilli Vanilli, kelle esilaulajaks on Eesti juurtega poppstaar Maik Emelai ja kes üllatusena astub lavale koos oma kolme, hiljuti Nigeeria telesaate «Sebi me» (tõlkes: Mind otsides) abiga ülesleitud, eestlasest poolõega (fotol).

Toidukultuuri festival Hea Toidu Festival - Grillfest toimub Pärnus, Vallikääru aasal, 6. ja 7. juunil kell 11-23. Sissepääs on tasuta!

Festivalil osalevad suured ja väikesed toidutootjad, maaletoojad ja restoranid, toimuvad rahvakoolitused ja toiduvõistlused. Pärnus toimuvat suurt toidupidu külastab igal aastal rohkem kui 40000 inimest Eestist ja välismaalt. Esimest korda korraldati Grillfesti 1999. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles