Ukraina loomaaedade loomad nälgivad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina loomaaedade loomad nälgivad?
Ukraina loomaaedade loomad nälgivad? Foto: SCANPIX

Ukraina kriis on mõjutanud ka sealseid loomaaedu ning rahapuudusel on tekkinud probleem loomade toitmisega.

Rahvusvahelise loomakaitseorganisatsiooni Lawrence Anthony Earth Organisatsion andmetel on kõige raskemas olukorras Nikolaevi loomaaed, edastab Discovery News.

Loomade toitmiseks oleks vaja 45 000 dollarit. Selle kuu alguses käivitati sotsiaalmeedias abikampaania, mis tõi nimetatud loomaaeda 10 000 külastajat, kes tõid loomade jaoks kaasa puu- ja juurvilju, heina, pähkleid, mett ja teisi loomadele sobivaid toiduaineid.

Loomakaitseorganisatsiooni andemetel on umbes 6000 looma ikka näljaohus ning nende toitmiseks on vaja 45 000 dollarit.

Organisatsioon loodab selle summa saada, et ära hoida olukord, mis tekkis 2003. aastal Bagdadi loomaaias, kus loomad suridki sõja tõttu nälga.

USA Iraagi invasiooni ajal lõppes selles loomaaias toit ning kohalikud varastaid sealt kõike, mida andis.

Lõuna-Aafrika Vabariigi looduskaitsja Lawrence Anthony külastas seda loomaaeda kaheksa päeva pärast USA vägede sissetungi. Ta leidis loomaaia 650 loomast elus vaid 35.

6. märtsil alustas rahakogumiskampaaniat Harkivi loomaaed, kuna loomadel hakkas toitu nappima. Selle linna inimesed tegid loomade jaoks toidukorjanduse. Rahvusvaheliselt saadi kampaaniaga GoFundeMe abil 4000 dollarit.

«Meie loomaaed on saanud palju pakkumisi. Mitmed firmad on lubanud aidata, samuti ostukeskused tähtsaja ületanud toiduainetega. Samuti oleme saanud nüüdseks raha, mille eest loomadele toitu osta. Nälgimise suutsime ära hoida, sellegi poolest ootame ikka annetusi, sest riik ei saa meid aidata,» teatas Harkivi loomaaia esindaja Aleksandra Feodorovna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles