Grillimisvõistlusel osaleb ligi kaks tuhat inimest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlusribi moppimine.
Võistlusribi moppimine. Foto: Kutt Niinepuu

Laupäeval kell 11 algab Türi järve ääres ja lauluväljakul Hea Toidu festival – Grillfest, kus leiavad aset ka Eesti meistrivõistlused grillimises.


Eesti grilliliidu juhatuse liige Enn Tobreluts andis teada, et maakonnavoorud algasid märtsis ja parimad ribi- ja fantaasiavooru töö küpsetajad tulevad lõppvõistlusele. «Oma võistkondi on võimalus registreerida ka ettevõtetel ja sõpruskondadel,» lisas ta.
Lisaks tuleb laupäeval eesti rahva barbecue võistlus neile, kes soovivad oma oskusi arendada barbecue-ahjuga küpsetamises.

Eraldi suurvõistlus on noortele, kes pistavad rinda koolidevahelisel Grilliumil. «Koolinoorte võistluse eesmärk on tagada eesti grillikultuuri edendajatele järelkasv,» lausus Tobreluts. «Seni peetud noortevõistluste tase on olnud väga kõrge.»
Võistlustule süütab kuni sada võistkonda, kuhu kuulub ühtekokku kuni kaks tuhat grillijat.
Küpsetusvõistlustel pistetakse rinda kahes voorus: searibi grillimine ja fantaasiaroa valmistamine. Auhinnad pälvivad kummaski kategoorias kolm edukamat võistkonda.
Esitluse eripreemia läheb fantaasiavoorus parima esitluse teinud võistkonnale. Võistlustöid hindab kuni sada Eesti grilliliidu liikmetest koolitatud kohtunikku. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles