Brasiillane sai oma tütrega seitse last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Agostinho Pererira
Jose Agostinho Pererira Foto: SCANPIX

Brasiilia ametivõimud avastasid, et kaugel kolkakülas hoidis üks mees oma tütart 12 aastat vangistuses ja sai temaga seitse last.

54-aastast Jose Agostinho Pereirat süüdistatakse ka tütrega saadud laste ärakasutamises, kirjutab news.com.au.

Pereira hoidis praegu 28-aastast tütart kinni kahe toaga majakeses Pinheiro linnast 80 kilomeetri kaugusel Experimento kaluriküla lähedal.

Politsei kinnitusel elas pere nii kaugel ääremaal, et sinna pääses vaid jõgepidi.

Sotsiaaltöötajate sõnul on lapsed alatoidetud, nad ei oska rääkida ning enamik neist oli leidmise hetkel alasti.

Oletatakse, et mees hakkas tütart ära kasutama ja vägistama pärast seda, kui ta naine tema juurest 1998. aastal lahkus.

Pereira arreteeriti ja paigutati Maranhao osariigis asuva Pinheiro linna vanglasse. Mehele ei ole veel süüdistust esitatud.

Brasiilia seaduste kohaselt saab süüdistuse esitada alles siis, kui politsei on uurimise lõpetanud.

Ametnikel ei ole laste, nelja tüdruku ja kolme poisi, sünniaeg teada. Oletatakse, et nende vanus jääb kuhugi kahe kuu  ja 12 aasta vahele.

«Ei mehe tütar ega ka lapsed pole mitte kunagi elukohast väljaspool käinud. Lapsed ei oska rääkida ega suhelda. Mees ähvardas, et tapab nii tütre kui ka lapsed, kui tütar kellelegi oma elust teatada püüab,» lausus politsei esindaja.

Politsei jõudis mehe jälile anonüümse telefonikõne järgi.

Politsei hakkas mehe maja jälgima umbes kümme päeva tagasi, tegema kindlaks, kas neile edastatud informatsioon tõele vastab. Politsei arreteeris mehe selle nädala teisipäeval.

Pereira tütar ja lapsed on nüüd sotsiaaltöötajate hoole all.

Brasiillase juhtum aga kahvatab austerlasest intsesti-isa Josef Fritzli juhtumi ees. Fritzl hoidis oma tütart Elisabethi keldris 24 aastat ja sai temaga seitse last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles