Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Taavi Otsus ja Getter Lukjanov panid oma suhte proovile Indias

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Getter Lukjanov ja Taavi Otsus India-reisil
Getter Lukjanov ja Taavi Otsus India-reisil Foto: Erakogu

Pooleaastasel seljakotireisil tuli Taavil kohalikke mehi Getterist karjakaupa eemale peletada, seikluslikul reisil õnnestus neil käia kohalikus pulmas. Valituid palu reisist näeb fotonäitusel.

 

Ska Faktori laulja Taavi (23) sõnul on ilus välismaa naine Indias suur tähelepanuobjekt, nii tuli tal valvel olla, kui kohalikud mehed Getterile (21) silma heitsid. «Raske oli päevast päeva tegeleda selle nii süütu kui mitte nii süütu tähelepanuga, käest ära kordki asi siiski ei läinud. Olla terve reisi kaitsepositsioonis mees oli üsna väsitav,» ütleb Taavi.

Üheks põhjuseks Indiasse minekuks oli tänaseks kaks aastat koosolnud paarile oma suhe proovile panna. «Pidas vastu küll,» hindab Taavi missiooni õnnestunuks. «Oli kordi, kus olime eksinud või mõnes väga koledas kohas, mis tekitas pingeid. Mõne korra karjusime ka, kuid see käib suhte juurde. Ühel nädalal ei lasknud me pea kordagi teineteise käest lahti,» räägib ta ja lisab, et suhe Getteriga on tänu reisile kordi tugevam kui enne. «Ilmselt oleme õiged üksteise jaoks. Me poleks sellest välja tulnud, kui me poleks sobinud.»

Teinuna ringi peale pea kogu riigile, veendusid noored, et India on tõeline kontrastide maa ja seda nii looduse kui elukeskkonna mõttes. «Sellist hetke ei olnud, et oleksime pidanud mõtlema ilma peale,» ütleb Taavi oktoobrist märtsini kestnud reisi ilmaolude kohta, «vihmaseid päevi oli vaid neli novembris, ülejäänud aeg oli taevas igal hommikul ärgates laus-sinine». Paar nägi reisil nii täiemõõdulist džunglit rannikul, kõrbe Pakistani piiri ääres, kui mägesid Himaalaja mäestikus.

Goa rannas said Getter ja Taavi tuttavaks ühe noormehega, kes kutsus noored endale Bangalore linna külla. Seal selgus, et noormehe sõber on parajasti abiellumas, kes kutsus Getteri ja Taavi pulmapeole. «Sõitsime tuhat kilomeetrit India teise otsa. Pulmapidu algas tänaval pulmarongiga, kus ees sõidab kaarik bändiga, pulmalised järgnevad tantsides. Peo maksab kinni pruudi suguvõsa, kes teeb ka kingituse peigmehele ning siis kogu küla sööb ja joob,» muljetab Taavi. Eelneval poissmeeste õhtul laulis ta kaks laulu.

Taavi tundis igal võimalusel huvi kohaliku muusika vastu. Nagu selgus, India rahvuslikul muusikal ska-muusikaga, mida Taavi oma bändiga esitab, otsest sidet küll pole, kuid saundid ja pillimängu meisterlikkus avaldasid talle sügavat muljet andes ka kuhjaga inspiratsiooni. Getter õppis reisil mängima djembet, mis on Indias populaarne trumm. «Kui õnnestuks ära kasutada sealseid rütme meie muusikas, võiks see päris kihvtilt kõlada,» räägib Taavi ja lisab, et Ska Faktorilt on oodata peagi päris uut singlit.

Hobifotograafist Getteril oli mõistagi kaasas kaamera. «India on fantastiliselt mitmekesine maa, fotokaamera ette jäi palju ilusaid hetki, et on lausa patt nendest vaid 10 näitusele välja panna,» sõnab ta suures formaadis piltide kohta, mida homsest Tallinnas Hella Hundi pubis kahe kuu jooksul vaadata ja osta saab.

 

Tagasi üles