Režissöör Aljona Suržikova: Pussy Rioti kutsumine Eestisse on kui sülitamine meie rahva pihta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Maria Aljohhina oli «Kahekõne» külaline.
Pussy Rioti liige Maria Aljohhina oli «Kahekõne» külaline. Foto: ETV

Eesti režissöör Aljona Suržikova on nördinud Vene punkbändi Pussy Rioti kutsumisest Eestisse. Noore režissööri arvates toob see eestlaste ja venelaste vahele pigem lisapingeid, kui kasu.


«Provokaatorite kutsumine Tallinn Music Week`ile on väga ebameeldiv sündmus. Kas korraldajad, kes kutsusid need külalised teavad, et lähtuvalt viimasest rahvaloendusest on meie riigis 10 protsenti luterlasi ja 16 protsenti õigeusklikke?» küsis Suržikova ERRi venekeelses portaalis.

«Eestis on palju inimesi, kelle jaoks on otsus kutsuda muusikafestivalile mingisugused poliitilised provokaatorid, kes naeravad meie riigi kristliku usu üle ja ei austa seda, on kummaline ja ebameeldiv,» on režissöör veendunud.

Ka ärritas Suržikovat tõik, et Pussy Rioti neide fännab ka meie president Toomas Hendrik Ilves. «Presidendi sõnavõtt Pussy Rioti poolt, raskendab hetke olukorda ja lõhestab meie ühiskonda. Eesti venelaste jaoks on Pussy Rioti kutsumine siia sama hea, kui sülitamine otse näkku,» leiab Suržikova.

«Ma olen ema ja mul on häbi, et minu riiki tuuakse igasugust kõntsa ja võetakse seda kõrgel tasemele vastu. Ma olen kahe lapse ema ja mul on häbi, et president, kes räägib inglise keelt, ei häbene seda bändinime kõva häälega välja ütelda,» on naine nördinud.

Mida arvad sina, kas Pussy Rioti kutsumine Eestisse on kui sülitamine meie rahva pihta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles