Malaisia kadunud lennuki kapteni poeg: mu isa ei oleks inimesi tapnud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaharie Ahmad Shah
Zaharie Ahmad Shah Foto: SCANPIX

Malaysia Airlines kadunud lennuki Boeing 777-200 kapteni Zaharie Ahmad Shahi poeg eitas, et ta isa oleks võinud lennuki meelega India ookeanisse kukutada.

26-aastane Ahmad Seth sõnas, et ta tundis oma isa piisavalt hästi ning isa ei oleks tapnud nii suurt hulka inimesi, edastab Daily Mail.

Lennuk kadus 8. märtsil olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Pardal oli lisaks kaptenile 238 inimest.

«Loen kõike, mis meedias lennuki kadumise kohta avaldatakse. Ma ei soovi spekulatsioone. Mu isa on piloot ning ta reisis palju, selle tõttu ei olnud teda sageli kodus. Sellest hoolimata tunnen ma teda väga hästi. Temast on loodus meedias kõverpeegli pilt,» lausus poeg.

Lennuki kadumise uurijate arvates võis kapten Shah lennuki meelega India ookeanisse kukutada. Sellel viitavat ta kodust leitud lennusimulaator, millega ta harjutas India ookeani kohal lendamist.

Ahmad Sethi sõnul ootab kogu pere juhtunu kohta õiget ja autentset informatsiooni, kuid seni on olnud vaid spekulatsioonid.

Sel nädalal teatas kapten Shahi sõber, et piloodil võis olla pereprobleeme, kuna naine plaanis temast lahku kolida.

«Ta on Malaisia üks kogenumaid piloote. Ma ei ole meditsiiniekspert, kuid lennuki kadumisel võib olla seos Zaharie vaimse tervise ja pereprobleemidega. Ta võis teha viimase «lõbusõidu» ja viia endaga kaasa 238 inimest,» sõnas sõber.

Prantsuse satelliitpildid näitasid, et India ookeanis Austraalia läänerannikust 2000 kilomeetri kaugusel on 122 objekti.

Kadunud lennukit otsivad kokku 26 riiki. Seni on leidmata ka Boeing 777-200 mustad kastid, mis võiksid loosse selgust tuua.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles