Pildid: Habsburgide Schönbrunni loss pakub luksuslikku ööbimisvõimalust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austrias asuv Schönbrunni palee, mis kunagi oli Habsburgide dünastia suvitusloss, pakub nüüd võimalust ööbida ning tunda end keiser Franz Josephi ja keisrinna Sisina.

Ööbida saab lossis olevas apartemendis, kus kunagi ööbisid keisri külalised, edastab Reuters.

Ööbimiskohta saab üürida alates 30. aprillist ja see maksab 699 eurot öö ühe inimese kohta.

Need, kellel on raha lubada endale lisaluksust, saavad lisatasu eest isikliku kelneri, kahehobusetõlla ja koka, kes valmistab toitu vastavalt klientide soovile.

Wikipedia: Schönbrunni loss (saksa keeles Schloss Schönbrunn) asub Viinis. See on Austria üks tähtsamaid vaatamisväärsusi ning Viini üks olulisimaid turismiobjekte.

1996. aastast kuulub Schönbrunni loss koos parkidega UNESCO maailmapärandi nimistusse.

Habsburgide dünastiasse kuulunud Franz Joseph I ( 18. august 1830 Schönbrunni loss – 21. november 1916 samas) oli Austria keiser alates 2. detsembrist 1848 ja Austria-Ungari keiser alates 1867. aastast. Ta abiellus 1854. aastal Baieri hertsogi tütre Elizabethiga, keda hüüti Sisiks.

Tegemist oli sugulaste vahelise abieluga, kuna nad mõlemad põlvnesid Wittelsbachide suguvõsast. Sisit tunti kui ekstsentrilist keisrinnat. Neil oli neli last - tütred Sophie (suri lapsena), Gisela (1856–1932) ja Marie Valerie (1868–1924) ning poeg Rudolf (1858–1889).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles