Käsitöö: valmista rahast kott ehk rahakott

, ehtekunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott.
Rahakott. Foto: Endla Murd

Endla Murd peab Pärnus Maarja-Magdaleena gildis koda “Endla Disain”, mis pungil vaimukaid ja ootamatuid lahendusi kõikvõimalikest vanadest asjadest uute ja originaalsete loomisel. Täna õpetab Endla, mida hakata peale väärtusetuks muutunud rahatähtedega.

Tihti on inimestel huulil ja mõttes küsimus, mida teha oma vanade asjadega. On olemas mitu varianti. Kõige lihtsam on anda ära neile, kes vajavad. Teine on vahetada või müüa ja kolmas kõige halvim vast, visata ära ja reostada keskkonda. Hästi, olgu halb või hea, aga lahenduseks sobivad nad kõik.

Remont on tore asi, kui sul on vajadus, vahendeid ja on, mida remontida. Häda algab, kui sa leiad kapi tagant rahapaki ja selle asemel, et rõõmust lakke karata, taipad, et vahepeal on toimunud rahareform.

Kahjuks on need ilusad, läikivad ja tuliuue välimuse ning trükimusta lõhnaga paberrahad lootusetult hiljaks jäänud, et üllatada sind ükskõik millisel moel.

Tegelikult ei tasu kurvastada, sest vahet pole kui õnnetu sa oled. Nüüd pole sellel enam tähtsust, kuigi imelised pildid idüllilisest õhtusöögist Vahemere rannikul või uuest kuldsõrmusest su silme ees taas ja taas keerlevad. Ah, mida kõike selle rahaga oleks võinud teha ... Lohuta ennast, et kindlasti ei ole sa ainuke ja et naabril on terve kast selliseid pakke täis. Sul pole põhjust kadetseda, vaid mõtle õnnelikult, et sul on vaid üks pakike, äärmisel juhul kaks.

Nüüd tekib päevakorda küsimus, mida teha rahaga, mida enam maksevahendina kasutada ei saa. Ei maksa muretseda, mul on lahendus olemas. Vaata kodus ringi, kas sul on sobiv käekott, mis pole veel ära kulunud ja on tarvitamiseks täiesti kõlbulik. Soovitatavalt võiks ta olla ühevärvline.

Töövahendid: käekott, mis on veel küllaltki hea välimusega või päris uus ja millest pole kahju kunsti teha. Rahatähed, mis ei ole enam kasutusel. PVA liim, käärid, lakk.

Töö käik: Lõika välja sobiva suurusega rahatähed (kui süda tõmbub valust kokku, siis aseta keele alla validooli tablett) ja paiguta need kotile. Kui on ümarate nurkadega kott, siis lõika vastavalt kujule rahatähtede servi ümaramaks vastavalt vajadusele. Liimi ja kinnita kotile. Lase kuivada ja laki.

Sarnaselt võid sa talitada ka nende maade rahadega, kus oled viibinud ja kuhu on juba euro jõudnud. Võid vabalt kasutada erinevate maade rahasid ka koos.

Head meisterdamist ja ära siis enne järgmist rahareformi kapitagust üle vaadata unusta. Saad elus kordki reisile minna või midagi muud vajalikku ära teha. Näiteks remonti, mis juba ammu ootab.

Ristikheinalõhnalist suve teile kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles