Laura Põldvere korraldab lastele laululaagri

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Laura Põldvere
Lauljatar Laura Põldvere Foto: Terje Lepp

Kui Sul on huvi muusika vastu ja Sulle meeldib laulda, siis mine sel suvel Laura Põldvere korraldatud laululaagrisse Essu mõisa - seda isegi juhul, kui Sul puudub varasem laulmiskogemus!


Lauljatar Laura Põldvere korraldab sel suvel koos kooliõe Maria Väliga lastele laululaagri.

Elu24 uuris Lauralt, kust selline idee ja kes on laste laululaagrisse oodatud? 

Laura, kellelt laste laululaagri tegemise idee tuli?

Idee tuli minu emalt, kes soovitas korraldada suvel midagi lastega ja laulmisega seotut. Tema ideeks oli väike kursus paarile noorele, kuid mõtte edasiarendamisel tekkis tahtmine korraldada laager paarikümnele lapsele.

Kas oled varem lastega töötanud? Kuidas enda arvates rüblikutega hakkama saad?

Hetkel olen Rocca al Mare koolis endanimelise laulustuudio juhendaja ning olen ka varem olnud laagris kasvataja/juhendaja rollis.

Teen seda kõike just nimelt sellepärast, et mulle meeldib laste- ja noortega suhelda ning neile edasi anda kõike seda, mida mina olen oma juhendajatelt saanud.

Ma leian, et küsimus ei ole hakkama saamises, vaid omavahelises suhtlemises, mis on vajalik. Noortelt on väga palju õppida ja kui sellesse mitte uskuda, siis tekivadki käärid põlvkondade vahelises suhtluses ja lapsed oskavad seda väga kavalasti ära kasutada.

Palju on teie laagris juhendajaid-õpetajaid?

Juhendajaid-õpetajaid on laagris viis ja nad kõik pühendavad ennast sada protsenti lastele. Noorte muusikaline aeg on sisustatud individuaaltundide, grupitundidega ja Oh! Joy kooriga.

Lauluvälisel ajal toimuvad erinevad üritused, mis aitavad kinnistada tunnis õpitut ning samas ka unustada seda, et järgmine päev värske peaga jälle õppimisse sukelduda.

Palju lapsi suudate vast võtta?

Mõlemasse vahetusse võtame vastu 30 last, kellele saame pakkuda individuaalset lähenemist ja pidevat tähelepanu.

Kas ise oled kunagi taolises laululaagris osalenud?

Ma olen osa võtnud erinevatest laululaagritest, kuid need on alati olnud seotud, kas laulustuudio või mõne muu muusikaga tegeleva asutusega.

Meie eesmärgiks on tuua kokku noored, kes on õppinud laulmist ja samuti ka need, kellel puudub varasem laulmise kogemus.

Noortele on tähtis suhelda omavanuselistega, kellel on sarnased huvid ja unistused ning kes tulevad erinevatest Eesti otsadest ja räägivad oma ideedest ja mõtetest ka teistele.
 

Kes on Sinu koostööpartner, Maria Väli?

Maria Väli on hetkel Muusikaakadeemia jazzosakonna üliõpilane. Laulmine on talle sama hingelähedane, kui kalurile hommikune kalapüük.

Pärit on ta Saaremaalt ning laulnud nii Pilvi Karu käe all, kui ka Sirje Medelli juures. Lavalaudasid on ta tallanud varasest noorusest alates ning paljudel konkurssidel toonud oma kodusaarele au ja kuulsust. Nende hulgas on nii Kaks Takti Ette kui ka Saarema Noorte Solistide konkurss.

Laagris toimuvad:

-- Individuaaltunnid

-- Grupitunnid (5-7 last ühes tunnis)

-- Oh! Joy koor

-- Lavalise käitumise kursus

-- Meelelahutuslikud tegevused: päevased ülesandemängud,

-- Maastiku orienteerumismängud, fotomatk, laternate retk,

-- Omaloomingu konkurss, Oh! Joy bowlingu ja minigolfi turniir


Laagrit juhendavad noored, kuid kogenud lauljad/muusikud Laura Põldvere ja Maria Väli.


Laager toimub kahes vahetuses:

-- 26.-31. juulil on oodatud kõik 8-11-aastased lauluhuvilised

-- 2.-7. augustil 12-15-aastased noored lauluhuvilised


Kirsiks tordil on mõlema laagri viimasel päeval Essu mõisas toimuv täispikk kontsert lapsevanematele!


Kõigest täpsemalt loe www.ohjoy.ee


Ära jää sellest ilma!




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles