Russell Crowe: olime «Noah» puhul kriitikaga arvestanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollywoodi staari Russell Crowe´i sõnul ei olnud tema ega teised filmi «Noah» tegemisega seotud isikud üllatunud, et nad said kriitika osaliseks ning seda eriti moslemitelt.

Crowe mängib režissöör Darren Aronofsky piibliteemalises loos peaosalist Noad, kes päästis oma pere ja loomapaarid suurest üleujutusest, edastab Yahoo News.

Osa islamiriike keelas selle filmi näitamise, kuna Noa kuulub islamis prohvetite hulka ja selle tegelase näitamine filmis on keelatud. Osa kristlasi on Hollywoodi peale samuti vihased, sest filmis nähtav ei vastavat tegelikule piibliloole.

Russell Crow andis Rio de Janeiros filmiajakirjanikele intervjuu, milles ütles, filmi «Noah» ära keelanud riigid võtavad endalt võimaluse sel teemal konstruktiivset dialoogi arendada.

«Filmi põhiteema on, kas on usku või mitte ehk usk endasse ja usk jumalasse. Mis aga puutub moslemitesse, siis oligi neilt sellist reaktsiooni oodata,» selgitas staar.

Näitleja sõnul ei teadnud ta enne «Noah» filmi tegemist selle piiblitegelase kohta just palju ning samas olukorras on tuhanded, kes seda filmi vaatavad.

«Paljud arvavad, et teavad Noa kohta midagi. Tegelikkuses räägitakse lastele sellest vaid pühapäevakoolis ja mitte seda, mis on piiblis, vaid ilustatud kujul,» nentis Crowe.

Lisaks piiblile on Noad mainitud ka koraanis.

«Tänapäeval on religioon ja müüdid segunenud. Minu silmis oli Noa oma ajastu mees, kes oli oma ülesannete kõrgusel,» jätkas staar.

Lisaks Russell Crowe`ile saab filmis näha ka Anthony Hopkinsit, Emma Watsonit, Jennifer Connellyt, Douglas Boothi, Logan Lermanit ja Ray Winstone`i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles