5 nõuannet, kuidas tappa kadeduseuss

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas tappa kadeduseuss?
Kuidas tappa kadeduseuss? Foto: SCANPIX

Enamasti oleme siiralt õnnelikud, kui teistel hästi läheb, kuid mida teha siis, kui kadeduseuss närima kipub?

Yahoo! Shine pani kirja viis nõuannet, kuidas kadedusest jagu saada.

1. See pole tavaliselt nullsummamäng. Kadedusetunne tekib tavaliselt siis, kui näeme, et kellelgi teisel on meist rohkem - rohkem raha, rohkem armastust, rohkem disainerkingi. Kuid kellegi teise asjadel pole sinuga mingit pistmist. Kui nemad leiavad eluaegse armastuse või ostavad unistustemaja, ei tähenda see, et nüüd on maailmas asju vähem. Kõigile jagub.

2. Vaata asjale laiemalt. Pole mõtet olla kade - kellelgi on alati rohkem kui sinul ja kellelgi on alati vähem. Kui sina igatsed endale Maali elu, igatseb Juuli sinu oma.

3. Hinda seda, mis sul on. Selle asemel, et himustada kõike seda, mida sul pole, vaata kõike seda, mis sul on. Kui sul pole raha, et glamuurses baaris kallist martiinit rüübata, naudi tagavaraks hoitud veini, katust oma pea kohal ja kalli inimese seltskonda.

4. Muuda kadedus headuseks. Kui sind hakkab närima kadeduseuss, ürita teadlikult kade mõte asendada hea sooviga selle inimese suhtes. Ära ole võlts! Ammuta inspiratsiooni tema edust. Tunnusta tema rasket tööd, õnne ja kannatusi. Õnnitle teda. Sa tunned end paremini, kui suudad negatiivse tunde positiivseks pöörata.

5. Püsi oma rajal. Kõigil on oma erinev anne. Sa võid olla hämmastav maletaja, maailmaklassist kuulaja või suurepärane ilukirjutaja. Sinu elu eesmärk on elada oma elu täpselt nii kaunilt ja vapralt, kui sa suudad. Ära muretse, kui keegi teine jõuab kontrollpunkti enne sind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles