Miks ei meeldi naistele tagasihoidlikud mehed?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miks ei meeldi naistele tagasihoidlikud mehed?
Miks ei meeldi naistele tagasihoidlikud mehed? Foto: SCANPIX

Uuest uuringust selgus, et naistele ei meeldi meeste juures tagasihoidlikkus ja just seetõttu on ülbevõitu kuttidel tõenäolisem võita naise süda.

Kolm teadlast näitasid rohkem kui 200 inimesele videokassette nii mehe kui naise tööintervjuuga ning vaatamata sellele, et katsealused olid võrdselt tööks kvalifitseeritud, hinnati meest vähem meeldivamaks kui naist, kirjutas Daily Mail.

Vabatahtlikel paluti hinnata mõlema tagasihoidlikkus, meeldivus ja mitmed muud tegurid. Nii mees- kui naiskatsealune järgisid tööintervjuul sama stsenaariumi ning olid oma saavutustes võrdselt alandlikud.

Selgus, et alandlikkus muudab naiste arvates mehed tunduvalt vähem enesekindlaks ja ambitsioonikaks. Ka mehed ise arvavad, et häbelikkus on nende juures ebaatraktiivne iseloomujoon.

«Uuringu tulemustest saab järeldada, et tagasihoidlikult käituvatesse meestesse suhtutake eelarvamusega. Lisaks on võimalik, et mehed väldivad tagasihoidlikkust, sest pelgavad tagasilööki,» rääkis New Jersey Rutgersi ülikooli professor Laurie Rudman.

Muutunud soorollid, mis on võimaldanud naistele suurema majandusliku sõltumatuse, ei ole leevendatud nõudmisi meestele. Rudman rõhutas, et pidev surve macho olla võib meeste tervisele halvasti mõjuda.

«Meestelt eeldatakse, et nad on edukad, võimukad ja domineerivad, et nad ei näita välja ühtegi nõrkust ning ei käitu mingil moel selliselt, mida võiks naiselikuks pidada. Maskuliinsetesse ideaalidesse kinnistumise tõttu võib kannatada meeste vaimne ja füüsiline tervis,» selgitas Rudman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles