«Mis? Kus? Millal?» avasaates seljatas Jaan Alliku võistkond televaatajad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mis? Kus? Millal?», Jaan Alliku võistkond
«Mis? Kus? Millal?», Jaan Alliku võistkond Foto: Marion Pettai / Kanal 2

Kanal 2 populaarse tele-mälumängu «Mis? Kus? Millal?» kevadhooaja põnevas avalahingus võitis Jaan Alliku võistkond televaatajaid 6:4. Saate parimaks mängijaks valis vahekohtunik Erki Berends võistkonna kapteni Jaan Alliku.

Tänases saates mängis televaatajate vastu Jaan Alliku võistkond, kelle tiimi kuulusid lavastaja ja muusik Hardi Volmer, ajakirjanik Andres Pulver, riigikogulane Kadri Simson, ajalooõpetaja Margus Maiste ja näitleja Triin Lepik.

Saade algas pingeliselt, sest esimesena tabas vurrinool välgu sektorit, kus stuudiovõistkonnal tuleb punkti teenimiseks vastata järjest kolmele küsimusele õigesti ja iga küsimuse puhul on arutlusaega tavapärase minuti asemel vaid 20 sekundit. Õiget vastust ei tulnud ja ka teine punkt tuli stuudiovõistkonnal televaatajatele loovutada. Mängu tõid elevust Jaan Alliku kiirvastused kahele järgnevale küsimusele, mis viigistasid seisu. Pingelises heitluses iga punkti nimel suutsid targad lõpuks seisuga 6:4 võidu võtta.

Sel hooajal valib saate põnevaima küsimuse stuudiovõistkonna liikmed. Parimaks osutus Tallinna üliõpilase Helen Maidre küsimus: miks soovis Elizabeth II vanaisa George V ihuarst lõpetada hingevaakuva kuninga piinad enne 20. jaanuari südaööd 1936. aastal? Tarkade võistkond arvas, et ilmselt oli 21. jaanuar mõne kuningakoja liikme sünnipäev ja ilusat päeva ei tahetud kurbade uudistega varjutada. Õige vastus oli aga hoopis riukalikum: kuninga väärikuse pärast muretsev doktor soovis, et surmateade ilmuks esimesena hommikuses kvaliteetlehes The Times, mitte õhtustes kõmuväljaannetes. Helen Maidre teenis selle küsimusega 500 eurot.

Vahekohtunik Erki Berends nimetas saate lõpus tarkade võistkonna parima mängija, kes kuulub hooaja viimase saate supertiimi. Sellest mängust väljus parima mängijana kapten Jaan Allik, kellele Aleksei Turovski kinkis Leelo Tungla lasteraamatu «Südasuvi».

«Mis? Kus? Millal?» on haarav tele-mälumäng, kus stuudiovõistkond mängib televaatajate vastu, kes saadavad saatesse põnevaid mälumänguküsimusi. Kui targad ei leia minutilise ajurünnaku lõpuks õiget vastust, võidab küsimuse saatnud televaataja raha. Jätkuvalt saavad televaatajad saata saatele oma põnevaid küsimusi Kanal 2 kodulehel või aadressil kysimus@kanal2.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles