Mart Sander viib heliloojatest maalitud portreed näitusele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sander
Mart Sander Foto: Karli Saul/SCANPIX

Jõulueelsel raamatuturul tõusis edetabelite tippu Mart Sander raamat «Lugusid suurtest heliloojatest». Nüüd on kõigil muusika- ja kunstisõpradel võimalus näha 25 selle raamatu tarbeks maalitud portreed ka näitusel.

Kõik teosed on sündinud segatehnikas (akvarell, pliiats, akrüül) ning on maalitud A3 suuruses Räpina paberivabriku taaskasutuspaberist kartongile. Ainult harva on aluseks mõni konkreetne maal – seda vaid juhul, kui ühest või teisest heliloojast muid portreesid teada ei ole.

Enamuses juhtudest kasutas Mart Sander kas visandeid ja pliiatsijooniseid heliloojatest või, hilisema aja muusikute puhul, fotosid neist. Seega valmisid valdavalt mitte koopiad olemasolevatest maalidest, vaid algupärased portreed.

«Need on 25 heliloojat, kelle loominguga on mul olnud elus kõige lähedasem suhe või on minu muusikutöö mind nende teostega kokku viinud. Tahtmata olla teatmeteos, on «Lugusid suurtest heliloojatest» pigem raamat, mis maalib sõnas ja pildis kiire portree nendest, kelle meloodiad on meie ümber igal päeval – kui me ainult oskame kuulata,» kommenteerib Mart Sander

Näituse avamine 26.märtsil kell 17.00 Galeriis Tõnismägi 3. Lisaks näeb näitusel Mart Sanderi õlimaale ja akvarelle aastaist 2012-2014.

Galerii on kevadperioodil avatud kolmapäevast laupäevani kl 14 – 18 ja pühapäeviti kl 13 – 17. Gruppidele (koolid ja noortetöö keskused) etteteatamisel ka muudel aegadel. Näitus on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles