Anu Saagim «Kolmeraudses»: ma ei saa Taavi Rõivast kuulata ja samal ajal vaadata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim Kolmeraudses
Anu Saagim Kolmeraudses Foto: TV3

Mihkel Raua jutusaates «Kolmeraudne» olid külas Anu Saagim ja Kaur Kender, kes arutasid Taavi Rõivase mahategemise üle.

Kohe, kui selgus, et Reformierakonna peaministrikandidaat on Taavi Rõivas, hakkasid kõlama igasugused sildistamised, et kuidas ta on liiga noor ja pole mõtlemisvõimeine. Kogu see asi tipnes sellega, et Kuku raadio saates nimetati teda konkreetselt tattnokaks ja räägiti tema seksuaalelust.

«Isegi mind see jahmatas. Võibolla selliseid sõnu oleks võinud oodata minu suust või «Ärapanijast». Võibolla need mehed ongi sellised matsid ja mul on lihtsalt kahju nende naistest ja lastest, kellega nad koos elavad. Ma arvan, et nad unustasid hetkeks ära, kus nad parasjagu on,» kommenteeris Saagim.

«Aga samas - mida ma ise mõtlesin, kui ma kuulsin, et Taavi Rõivas saab peaministriks? Ausalt öeldes, mul tekkis omas peas midagi analoogset, need mehed lihtsalt julgesid selle selle välja öelda ja võibolla natuke rämedamalt. See oli vox populi tegelikult. Rahvas mõtlebki nii,» ütles ta.

Saagim tunnistas, et tema esimene emotsioon oli Rõivasest kuuldes, et issand, tal on vurrud ju veel piimased.

«Mul tekkis emainstinkt, et tahaks pai teha ja patsutada, et oh sa jumaluke, kuhu sa nüüd läksid... Aga see oli postiivne emotsioon, mitte mingil juhul ei oleks ma hakanud lahkama tema seksuaalelu. Võibolla oleks ninnu-nännutanud natuke, aga seal tekkis nendel meestel mingi isaste ahvide kadedus. Nad oleks nagu millestki ilma jäetud.»

Saagim rõhutas, et poliitiku puhul on visuaal väga oluline.

«Kui ma kuulen, aga ei näe teda, jätab ta väga aruka ja kompetentse mulje. Aga kui ma näen teda, on ta tõesti nii sile ja roosa ja rõõsa. Vaatan, et mis tal seljas on; ta on natuke kohmetu... Kui president õnnitles teda, oli ta natuke kohmetu. Ta ei teadnud, kas astuda vasakule või paremale; et kas panna eest kinni või ei... Ma saan aru, et see on ebaoluline, aga ta on selline poisike. Ta on jube tark inimene, aga ma ei saa teda samal ajal vaadata ja kuulata. Nii lihtne see ongi,» rõhutas Saagim.

Kaur Kenderil oli antud skandaali kohta üks sõna - pohhui. Kenderi arvates on uus põlvkond poliitikuid sellised, keda enam ei huvita, mida ajalehed kirjutavad. Nüüd on tähtis see, mida sotsiaalmeedias arvatakse.

«Kõik need, kes on otsese ütlemisega ja arukad, see on nüüd nende aeg. Nende tugevus tulebki välja vahetutes kanalites, kus sa ei ole ühegi toimetaja ega ajakirjaniku armust. Ärme unusta, et Twitter on nagu suuline kõne - kui sa ei julge Twitteris öelda, et söö sitta, siis ära Twitterisse mine,» seletas Kender.

Vaata TV3 videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles