Jalgpallifanaatik Dave Benton ei tihka enne MMi lemmiktiimi välja valida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dave Benton ootab MMlt palju põnevaid mänge
Dave Benton ootab MMlt palju põnevaid mänge Foto: Jelena Rudi

«Kui valiksin lemmiku välja, keda tahaksin maailmameistrina näha, läheksin kohutavalt närvi, kui see võistkond kaotab,» sõnab laulja muheledes.

Bentoni arvates on turniiril tugevaid koondiseid palju, ta ootab huviga tippmängijate esitusi ja usub, et esile kerkib palju noori talente.

«Saksamaa, Inglismaa, Hispaania, Brasiilia - nad on kõik põhimõtteliselt väga-väga tugevad,» loetleb Benton koondisi, keda tasuks kindlasti jälgida. Hispaania šansse tõstab Bentoni arvates Reali ja Barcelona tihe omavaheline konkurents möödunud hooajal, väga head on Portugali mängijad.

«Palju on noori mängijaid, keda eelmisel finaalturniiiril ei olnud, näiteks Brasiilial, Saksamaal on praktiliselt uus võistkond. Inglismaa, tõepoolest, peaks kasutama viimast võimalust praeguse kosseisuga midagi võita,» arutleb Benton. Selle näiteks, kuidas noortest mängijatest saab luua löögivõimelise meeskonna, toob Benton Venemaa mängu eelmisel EM-l.

«Jalgpall on tohutu suur. Kasvõi vaadates, kuipalju mängijatele makstakse. Näiteks Villa ostmine Barcelonasse 47 miljoni euro eest. Ühe mängija eest! Tekib vahel küsimus, kas see on ikka sport. Teisest küljest, kui näed selliseid tähti mängimas, näiteks Messi Barcelona eest, siis sa tunned...tjah, ta on vist väärt seda raha... Ta on täesti suurepärane! Arvan, et ta on parem kui Maradona.»

Laulja lisab, et samas on mängijate võrdlemisel oluline tajuda, kas staar suudab siseneda nn unikaalsete mängijate liigasse, sellisele tasemele jõudnuid pallureid on üsnagi raske üks-ühe vastu hinnata. «Näiteks ma ei usu, et kedagi saab kunagi võrrelda Pelega, samuti nagu kunagi ei tule poksis uut Muhammed Alid.»

Bentoni sõnul on tänavuse MMi eripära ka toimumiskoht – LAV –, mis on võidelnud kõvasti, et jõuda siiamaani [turniiri korraldamiseni – T.L.]. «Et nad võivad võõrustada maailma suurimat sündmust, nii paljud koondised tulevad külla, ehitatakse palju uusi hooneid ja rajatisi,» lausub Benton.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles