Wikileaksile saladokumente lekitanud Bradley Manning tahab muuta nime Chelsea Manningiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Manning
Bradley Manning Foto: SCANPIX

Kõmulisele rahvusvahelisele meediaorganisatsioonile Wikileaks saladokumente lekitanud USA sõjaväelane Bradley Manning tahab võtta naisenime Chelsea Manning.

Vanglakaristust kandev mees esitas vastavasisulise avalduse Kansase osariigi kohtule, edastabThe Telegraph.


Avaldus kannab kuupäeva 27. jaanuar ja seda hakkab Leavenworthi kohus arutama 23. aprillil.

Manning sõnas juba varem, et soovib sugu muuta ning naiseks saada. Esimeseks sammuks sellel teel on nime muutmine. Samuti soovib ta et teda koheldaks kui naist.

USA armee psühholoogid diagnoosisid Manningil sooidentiteedi häire.

Kohus mõistis endise USA armee luureanalüütiku Manningi möödunud aasta augustis 35 aastaks vangi. Ta mõisteti süüdi USA diplomaatiliste ja sõjaväeliste saladokumentide lekitamises Wikileaksile.

Lekitamine leidis aset 2010. aastal.

Maning sõnas kohtus, et lekitas saladokumendid lootuses, et need paljastavad USA armee jõhkruse Iraagis ja Afganistanis.

USA otsib võimalusi, et tuua kohtu ette ka Wikileaksi asutaja, austraallane Julian Assange. Assange elab juba pikka aega Londonis Ecuadori saatkonnas. Ecuador andis talle asüüli, kuna Suurbritannia tahtis mehe Rootsile välja anda. Rootsis süüdistatakse Assange´i seksuaalkuritegudes.

Assange`i arvates võib Rootsi ta tegelikult USAle välja anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles