Nicolas Sarkozy loobus pikakasvulistest ihukaitsjatest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy (keskel) koos ihukaitsjatega jooksmas
Nicolas Sarkozy (keskel) koos ihukaitsjatega jooksmas Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy loobus pikakasvulistest ihukaitsjatest.

Tundmatuks jääda soovinud politseiallika kinnitusel arvab Sarkozy, et liiga pikka kasvu ihukaitsjad oleksid ründajatele lihtsad märklauad, kirjutab AFP.

Allika arvates olevat aga selle taga Sarkozy kompleks, et ta nii lühike on. Pikakasvuliste ihukaitsjatega ümbritsetud olemine võimendavat ta kompleksi.

Ta kasv 162 sentimeetrit jääb alla isegi kuulsa Napoleoni omale.

Politseiallika kinnitusel soovitati presidendi ihukaitsjateks kandideerimast loobuda neil politseinikel, kellel on presidendist märgatavalt rohkem pikkust.

Presidendi ihukaitsesalka kuulub alates 2002. aastast 50  - 80 meest. Presidendi ihukaitsjate arvu suurendati pärast seda, kui üks vaimse häirega mees ründas Sarkozy eelkäijat Jacques Chiraci.

Sarkozyl on olnud probleeme oma pika modellist abikaasa Carla Bruni-Sarkozy kõrval poseerimisega. Prantsuse esileedi pikkus on 175 sentimeetrit. Selle tõttu kannab naine madalaid ilma kontsata kingi.

Väidetavalt lasi Sarkozy endale valmistada mitu paari spetsiaalseid kõrge kontsaga kingi, et ta rahvusvahelistel tippkohtumistel teiste riigijuhtide seas nagu kääbus välja ei paistaks.

Selle aasta alguses tekkis skandaal Saksa autorendifirma reklaami üle, kus soovitati üürida Citröen C3. Reklaamil oli tekst «Ole nagu madame Bruni, vali väike prantsuse mudel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles