20. märts – rahvusvaheline õnnelikkuse päev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. märts – rahvusvaheline õnnelikkuse päev
20. märts – rahvusvaheline õnnelikkuse päev Foto: SCANPIX

28. juunil 2012. aastal võttis ÜRO peaassamblee vastu resolutsiooni A/RES/66/281, mis sätestab, et õnnelikkus on esmane inimõigus ning selle tagamiseks on vaja ühiskondade jätkusuutlikku arengut.

Samas kuulutati 20. märts rahvusvaheliseks õnnelikkuse päevaks, edastab Huffington Post.

Tänasel päeval tasub siis olla ametlikult õnnelik.

USA kolumnist Pharrell Williams kirjutas, et heaoluriikides seostatakse õnnelikkust raha, karjääri ja stabiilse elukorraldusega.

Ta lisas, et viimastel aastakümnetel tehtud psühholoogilised, sotsioloogilised, majanduslikud, hariduslikud ja poliitilised uuringud on näidanud, et õnnelikkust ja rahulolu on võimalik saavutada ning ühiskond saab sellest kasu, mida enam on seal õnnelikke inimesi.

Samas aga seostatakse õnne ka hea majandusliku olukorraga.

«Õnn võrdub sageli rahaga. Teada on, et rahulolevad ja õnnelikud töötajad on vähem haiguslehel ning ei varasta tööandja tagant. Õnnelikud töötajad on produktiivsed ja loomingulisemad. Nad on hea tervise juures ning ei tekita sellega lisaprobleeme. Ühesõnaga, õnnelikud ja rõõmsad inimesed on produktiivsemad ja lähevad tööandjale vähem maksma,» kirjutas kolumnist.

Williamsi sõnul ei saa kõrvale jätta ka psühholoogilisi tegureid ning positiivset ellusuhtumist.

«Õnne tasub alati teistega jagada. Õnnelik inimene muudab kellegi teise päeva alati rõõmsamaks. Positiivsus on nakkav ja levib meemina,» selgitas kolumnist.

Ta kutsus üles jagama oma õnnelikke, mitte negatiivseid elumomente sotsiaalmeedias.

«Nüüdisaegne sotsiaalmeedia pakub palju võimalusi, kuidas endid ja ühiskonda positiivsemaks muuta. Igaüks meist saab selleks anda oma panuse,» teatas Williams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles