Aialipid Punase torni hoovis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane torn.
Punane torn. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Homme, 9. juunil kell 10 avatakse Pärnus Punase torni hoovis aialippide jätkunäitus „Lapsepõlv on lahe aed ".

Pärnumaa laste laulupeo "Lapsepõlv on lahe aeg" raames toimus aialippide kaunistamise konkurss, mille eesmärk oli laulupeo kujundamine lapsekäega.

Võistlus osutus väga menukaks ning saabunud tööd on tõesti kunstiteosed. 30. mail laulupeol oli Kilingi-Nõmme suveaias aialippide esmanäitus.

ˇürii, mille moodustas laulupeo kunstiline meeskond, pidi välja valima parimatest parimad. Eriauhinna said Pärnu Mai lasteaed, Pärnu-Jaagupi lasteaed Pesamuna ja Pärnu Kesklinna lasteaed. Rahvuslike mustritega aialippide tegijatest valiti paremate hulka Häädemeeste lasteaia Naerulinnu rühm, Tori põhikool ja Kihnu kool.

Lippe tegid lapsed Jõõpre põhikoolist, Tori põhikoolist, Uulu lasteaiast, Pärnu-Jaagupi gümnaasiumist ja Pesamuna lasteaiast, Häädemeeste lasteaiast, Pärnu Mai, Liblika tänava, Männipargi, Tralli, Kesklinna, Kadri tänava, Pöialpoisi ja Pillerpalli lasteaiast, Koonga põhikoolist, Paikuse põhikoolist, Pärnu Vene gümnaasiumist, Surju põhikoolist ja lasteaiast, Kihnu koolist, Tõstamaa lasteaiast, Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, Are põhikoolist, Lindi lasteaiast-algkoolist, Pärnjõe põhikoolist.

Kõikide aialippide autoreid oodatakse avamisele.

Näitus jääb üles 1. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles