Video: norrakad tegid «Sherlockist» homoteemalise paroodia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) ja Martin Freeman (John Watson)
Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) ja Martin Freeman (John Watson) Foto: Youtube

Norra tele-show`st « Underholdningsavdelingen» tuntud Vidar Magnussen ja Bjarte Tjøstheim tegid BBC kuulsast seriaalist «Sherlock» paroodia pealkirjaga «Oklahomo».

Mõlema norralase sõnul on nad selle seriaali fännid, edastab The Local.

Nii Magnussen (Sherlock Holmes) kui Tjøstheim (John Watson) püüdsid imiteerida originaal «Sherlockis» peategelasi kehastatavaid Benedict Cumberbatchi ja Martin Freemanit.

Paroodias on Briti näitlejate nimed muudetud Benedict Happysnatchiks ja Martin Freehandiks.

Norra Sherlocki Vidar Magnusseni sõnul tuli ta paroodia ideele kui töötas koos kolleegi Bjarte Tjøstheimiga. Teemaks võtsid nad, kas Sherlock on homo või mitte.

«Töötame juba pikka aega samas kontoris koos ja siis järsku märkasin, et ta on pisut seriaali Watsoni sarnane,» lausus norrakas.

Magnussen rääkis sellest Tjøstheimile ja nii tekkiski paroodia idee. Norra rahvustelevisioonis NRKs töötavad mehed läksid kostüümilattu ja tõid endale sealt rõivad, mis sarnanesid Briti seriaali tegelaste omale. Samuti katsetasid nad grimmi ja parukaid.

Magnusseni sõnul on ta teinud koostööd BBC seriaali «Dr. Who» tegijatega kui selle stsenarist oli Mark Gatiss, kes on nüüdse seriaali «Sherlock» autor.

«Töötasin seal koos suurepäraste ja andekate inimestega, kuid nad kõik olid homod. Võtsin homoteema nüüd meie paroodia aluseks,» selgitas Magnussen.

Gatiss on avalikult homo, kes elab koos näitleja Ian Hallardiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles