Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Maasika- ja rabarberikook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Maasika- ja rabarberikook
Maasika- ja rabarberikook Foto: Sille Varblane

Põhi (muretaigen)
100 g võid
2 dl jahu
2 spl suhkrut
1 muna
1/4 tl soola

Või vahustada köögikombainis suhkruga, lisada muna, vahustada ühtlaseks, seejärel lisada jahu ja sool, lasta köögikombainil ühtlaseks segada. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja.Küpsetada 10 minutit eelkuumutatud 200-kraadise ahju alumises vahes.

Kate
200 g kondenspiima
400 g hapukoort
2 muna
2 rabarberit
3 spl suhkrut
1 l maasikaid tükeldatult

Kondenspiimale lisada hapukoor, mikserdada läbi, et tükke ei jääks.

Rabarber lõigata pikkupidi pooleks ja siis õhukesteks viiludeks, jätta suhkruga seisma, kuni maasikad saavad tükeldatud. Esmalt laotada eelküpsetatud põhjale rabarberitükid, tekkinud vedelikku mitte panna. Seejärel peale panna maasikatükid, valada üle kondenspiima-hapukooreseguga.

Küpsetada 200-kraadise ahju keskmises osas 45 minutit kuni tund.

Kook lõigata lahti alles täielikult jahtunult, soojalt võib kate vormi liigutades veidi väriseda, kuid jahtudes muutub tugevamaks ja on hästi lõigatav.

www.toidupildid.blogspot.com

 

Copy
Tagasi üles